nlc.hu
Életmód
Csökkenthető a demencia kockázata ezekkel az ételekkel

Csökkenthető a demencia kockázata ezekkel az ételekkel

A demencia késleltetésében is segít, ezen felül még egészséges is, ha ezt az étrendet követed.

Egy friss kutatás szerint jelentősen, akár 31%-kal is csökkenthető a demencia kockázata, ha teljes kiőrlésű gabonafélékkel, zöldségekkel és gyümölcsökkel teli, gyulladáscsökkentő étrendet követünk, szemben a vörös húsokkal és feldolgozott élelmiszerekkel, mint például cukros gabonafélék, szénsavas italok, sült krumpli és fagylalt, amelyek viszont gyulladást okozhatnak.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Abigail Dove, a tanulmány vezető szerzője kiemelte, hogy ez az előny még azoknál is érvényesül, akiket már kardiometabolikus betegségekkel, mint például 2-es típusú cukorbetegség, szívbetegség vagy stroke diagnosztizálták.

A tanulmány szerint azok, akik a legtöbb gyulladáscsökkentő élelmiszert fogyasztották, átlagosan két évvel később alakult ki náluk demencia, mint azoknál, akik gyulladásösztönző diétát követtek.

via

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top