nlc.hu
Életmód
Hetvenéves rekord dőlt meg szombat hajnalban

Hetven éve nem volt olyan meleg hajnal Magyarországon, mint ma

Szombat hajnalban is megdőlt a melegrekord. Ez már sorozatban a negyedik nap.
Hetven éve nem volt olyan meleg hajnal Magyarországon, mint ma

Sorozatban a negyedik napon, így szombat hajnalban is megdőlt a hajnali országos melegrekord – írta a HungaroMet Zrt. közleménye alapján az MTI. Az idézett közlemény szerint szombat hajnalban Pécs Egyetem meteorológiai állomáson csak 27,7 Celsius-fokig hűlt a levegő, ami 3,7 Celsius-fokkal magasabb, mint amilyen értéket 1952-ben Berettyóújfalun mértek.

A közlemény szerint nem csak az országos hajnali melegrekord, de a fővárosi is megdőlt szombat reggel: Pestszentlőrincen 24 fokig csökkent a levegő. A rekordot eddig egy 1947-ben mért istvánmezei hőmérséklet tartotta, 22 Celsius-fokkal.

És a rekordoknak ezzel még nincs vége: szombaton megdőlt az augusztus 17-ére vonatkozó napi maximum-hőmérséklet rekordja is. Baja Csillagvizsgáló állomáson 40,4 fokot mértek. A korábbi rekordot ezen a napon Baján és Kübekházán mérték 2022-ben, akkor 37 fokig emelkedett a hőmérséklet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top