nlc.hu
Életmód
Pezsgőfürdő mentette meg egy anya életét

Pezsgőfürdő mentette meg egy anya életét

Pezsgőfürdőben lazított az anyuka a családi nyaraláson, amikor felfedezte, hogy egyik anyajegye nagyon furcsán viselkedik.

Egy devoni édesanya, Ruth Given, úgy véli, hogy egy családi nyaraláson történő pezsgőfürdőzés mentette meg az életét:  férjével és két gyermekével együtt nyaralt Cornwallban, amikor észrevette, hogy egy anyajegye megváltozott a hátán, miután párszor megmártózott a pezsgőfürdőben.

A 48 éves nő először azt gondolta, hogy a pezsgőfürdő erős vízsugarai miatt érzékeny a háta, de hamarosan feltűnt neki, hogy egyik anyajegye elszíneződött és váladékozni kezdett. Ezután azonnal orvoshoz fordult, ahol kiderült, hogy melanoma, vagyis bőrrák alakult ki az anyajegyből, amit azonnal el is kellett távolítani.

A későbbi vizsgálatok során kiderült, hogy a rák már átterjedt a nyirokcsomóira is, így kemoterápiába kellett kezdeni, Ruth jelenleg is a kezelések korai szakaszában van, és úgy véli, hogy a „pezsgőfürdős nyaralás” nélkül talán soha nem fedezte volna fel a rákos anyajegyet, a további várakozás pedig az életébe is kerülhetett volna.

„Soha nem gondoltam volna, hogy egy nyaralás során történő fürdőzés ilyen jelentőséggel bírhat” – mondta a nő. „Mindenkinek azt javaslom, hogy havonta egyszer vizsgálja át a testét, és ne halogassa az orvosi vizsgálatot, ha valami gyanúsat észlel” – tette hozzá.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top