Tükör előtt szexelni nemcsak extra élvezet, de az önbizalmat is növeli

CS.Á. | 2024. Szeptember 27.
Maszturbálni és partnerünkkel együtt lenni is kimondottan jó döntés tükör előtt, biztatnak a szakértők.

Tükör előtt szexelni vagy önkielégíteni sokak számára válik egyre természetesebbé, a gyakran hálószobákban helyet kapó, tükrös ajtajú gardróbszekrények széles választéka pedig nem vitás, hogy azok otthonába is becsempészi ezt az izgalmat, akik korábban nem is gondoltak rá. De gardrób ide vagy oda, legalább ugyanennyi embernek okoz még mindig gátlásokat saját teste, pedig a szakértők szerint a tükör nemhogy ront, de éppenséggel nagyon is javít ezen. Azt mondják ugyanis, hogy ha valaki a saját tükörképét nézve szexel, valójában jelentősen javul a testképe, ráadásul a látvány a szexuális élvezetet is fokozza.

Az önkép erősen kihat az élményre

A testkép és a szexualitás szorosan összefügg. Pszichológiai kutatások azt mutatják, hogy azok a nők, akik elégedetlenek testükkel, nagyobb eséllyel kritizálják saját nemi szerveiket is. Ez az érzés szexuális aktivitás csökkenéséhez és ritkább, kevesebb élvezethez vezethet. Nem ritka például, hogy egy nő éppen azért utasítja vissza a számára örömöt okozó orális szexet, mert szégyenkezik saját nemi szerve kinézete miatt.

Fotó: GettyImages

Emily Fitzpatrick holisztikus szexterapeuta szerint a társadalmi nyomás és a mainstream média ábrázolásai gyakran eldöntik helyettünk, hogy mely testek “érdemlik” meg az élvezetet. A fehér, cisznemű, vékony, heteroszexuális és fiatal testek élveznek előnyt ebben, és az irreális mérce miatt sokan kényelmetlenül érzik magukat a saját bőrükben. A szépségideálok ugyanis azt sugallják, hogy csak bizonyos testek lehetnek vonzók vagy élhetik meg teljes joggal a szexuális örömöt. Az eredmény pedig? Önbizalomhiány és szorongás kialakulása mindenki másban, aki nem felel meg ennek a képnek.

Segít az önelfogadásban és az élvezet növelésében is

A szexuális gyógyulási folyamat egyik fontos része lehet, ha elkezdi valaki tükörben nézni magát önkielégítés közben. Először talán furcsa és feszengő érzés lehet, egy idő után azonban egyre otthonosabbnak tűnik majd a helyzet. A tükör segít megszokni saját testünk látványát, megbarátkozni magunkkal, felfedezni saját testünk szépségét és önbizalmat nyerni. Ezáltal pedig megkapni azt a felszabadultságot, mely által a szex sokkal elsöprőbbé válik majd.

Nem csak egyedül, hanem párban is élvezetes

A tükörszex nem csak az egyéni szexualitásban hozhat változást. Páros szex során lehetőséget ad arra, hogy új szögből lássuk önmagunkat és partnerünket. Ez nemcsak izgalmas élmény, de sokat segíthet a kommunikációban is. Ha például egy nehezebb pozícióban vagyunk, a tükör segítségével láthatjuk, mi történik, és könnyebben igazíthatjuk el mozdulatainkat. Az is izgalmas lehet, ha partnerünknek adunk utasításokat, miközben nézzük őt a tükörben. Külön pluszt ad, hogy olyan pozícióban is láthatjuk a tükrön keresztül párunkat, amelyben egyébként nem lenne rá lehetőségünk, például mert háttal vagyunk neki. Mindez pedig nem csak vizuálisan izgató, hanem segíthet abban is, hogy jobban megértsük, mit élvezünk és hogyan szeretnénk érintve lenni.

via

Exit mobile version