nlc.hu
Szex

Eltérő szexuális fantáziák egy kapcsolatban

Elátkozott a kapcsolatotok, ha nem egyezik, amit az ágyban szerettek?

Megértjük, ha aggódsz, de teljesen normális, ha különböző preferenciáitok vannak a hálószoba falai között. A lényeg, hogy beszéljetek róla.

Mindenkinek megvannak a maga szexuális vágyai, fétisei, azok a dolgai, amiket igazán szeret az ágyban. Legyen szó akár szexjátékokról, BDSM-ről, szerepjátékról, a lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen. Az pedig különösen izgató, amikor szépen lassan egyre inkább megismeritek egymás fantáziáit. De mi van akkor, ha nem jön be, amit megtudsz?

Ha nem egyezik, amit az ágyban szerettek, az „meglepetést, aggodalmat, izgalmat, csalódást, kíváncsiságot, de undort is okozhat”

 – magyarázta Lena Peak, szexualitás edukátor az Elite Daily-nek.

Ha nem tetszik a partnered fantáziája, elkezdhetsz aggódni azon, hogy talán hosszútávon nem is illetek össze. De ne aggódj, a különböző szexuális ízlés teljesen normális, erre találták ki a „kinek a pap, kinek a papné”-mondást. „Az eltérő szexuális vágyak arra buzdíthatják a párokat, hogy nyíltabban, őszintébben kommunikáljanak egymással nemcsak arról, amit szeretnek az ágyban, hanem a határaikról is. Ráadásul új szexuális tapasztalatokat is szerezhetnek, ami izgalmas és kielégítő tud lenni” – mondta a magazinnak ezt már Rhiannon John, szexológus. Hozzátette, hogy lehet, hogy kezdetben nem izgat a partnered fétise, de lehet, hogy idővel megtetszik. Vagy azért, mert beindít a másik fél gyönyöre, vagy mert kiderül, hogy neked is bejön a dolog.

A szürke ötven árnyalata

Jelenet A szürke ötven árnyalatából. (Fotó: Universal Pictures / Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)

Így a szituáció nem feltétlenül vezet szakításhoz. Sőt, a fantáziák csupán egyetlen, apró darabjai a kettőtök kirakósának. John szerint „a szexuális kompatibilitás összetett. A fantázia csak egyetlen aspektus, ezen kívül szükség van még szexuális vonzalomra, fizikai és érzelmi intimitásra kommunikációra, bizalomra, tiszteletre és a képességre, hogy ki tudjátok elégíteni egymást.”

Hogyan tovább?

Ezzel együtt az is tény, hogy mindenki szükséglete más. És vannak olyan esetek, amikor a nem egyező vágyak válóok is lehet.

„Különböző emberek különböző hangsúlyt fektetnek a szex fontosságára egy kapcsolatban. Vannak, akiknek elengedhetetlen, hogy ugyanazt szeressék az ágyban a partnerükkel, ezért úgy érezhetik, hogy ha nem így van, akkor nem illenek össze”

– fejtette ki Peak. Ha úgy látod, hogy ez kezd problémát okozni a hálószobában, akkor ideje beszélgetni róla. „Nem mindegy, hogy hol és mikor hozod fel a témát. Győződj meg róla, hogy mindketten jó passzban vagytok, és a teljes figyelmeteket egymásnak tudjátok szentelni. Ne fogalmazz ítélkezően, se szavakkal, se a testbeszédeddel, se a mimikáddal” – tette hozzá.

A cél, hogy empatikusan viszonyulj a másikhoz, és próbáld meg megérteni a fantázia miértjét. Ha például a partnerednek bejön a BDSM, de neked nem, megkérdezheted tőle, hogy

  • „Mi az, amit élvezel a BDSM-ben?”
  • „Van egy konkrét érzés, amit szeretnél átélni?”.

Lehet, hogy a válaszai meg fognak lepni, mert ezúttal tudsz azonosulni a vágyaival. És lehet, hogy egy idő után kedved lesz kísérletezni. Persze lehetséges, hogy hiába érted meg a partnered, még így is taszít a fantáziája – ezzel sincs semmi baj. Csak azért ne menj bele, hogy örömet okozz a másiknak. Ez se neki, se neked nem lesz jó, hosszútávon pedig csak rombolja a kapcsolatotokat. Így tehát vannak olyan esetek, ahol az, ha mást szerettek az ágyban végül oda vezet, hogy külön utakon folytatjátok. Hiszen, ha nyíltan megbeszéltétek, meghallgattátok egymást, és a dolgok így sem működnek, akkor talán jobb is, ha nem maradtok együtt. Mert mindketten megérdemlitek a boldog, kielégítő szexuális életet.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top