Szerk

BDSM-riporttal nyert díjat az nlc munkatársa az idei sajtófotó pályázaton

Bankó Gábor fotós kollégánkat emberábrázolás kategóriában díjazták a 38. Magyar Sajtófotó Pályázaton a tavalyi, budapesti BDSM-konferenciáról készült képriportjáért.

Bankó Gábor 2. díjat nyert „Játék” című sorozatával a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya által meghirdetett 38. Magyar Sajtófotó Pályázaton. A szakmai megmérettetésre 267 fotográfus 2488 pályaművet küldött, a beérkezett képek száma összesen 6079 volt.

Íme a díjazott riport, amit Bankó Gábor kollégánk a tavaly novemberben Budapesten megrendezett nemzetközi BDSM-konferencián készített. A riportban, mint láthattátok, látjátok, Gábor nemcsak három napon át folyamatosan fényképezett, hanem interjúkat is készített a konferencia résztvevőivel, majd ezekből írt a fotókhoz rövidebb kommentárokat. Egyedüli sajtófotósként dolgozott a rendezvényen, ahol egy érthetően igencsak zárt, titokzatos, máig sok félreértés övezte szubkultúra képviselőinek bizalmát sikerült megnyernie, akik szó szerint lemeztelenedtek a kamera előtt, megmutatva a saját intim világukat. Így az olvasók egy nem mindennapi közeg életébe nyerhetnek exkluzív bepillantást. 

Ugyanerről a BDSM-konferenciáról akkor egy másik, szövegközpontúbb beszámolót, riportot is készítettünk, amit szintén Bankó Gábor képei illusztrálnak, itt szintén sok fotó szerepel ugyanabból a díjazott sorozatból.

Az ünnepélyes díjátadó, a pályázat anyagából rendezett 38. Magyar Sajtófotó Kiállítás megnyitója és Az év fotói című album bemutatója 2020. április 16-án lesz Budapesten, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

 

A nemzetközi zsűri elnöke Szlukovényi Tamás volt, tagjai: Daniela Mrazkova, Ron Haviv, João Silva és Stiller Ákos voltak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top