nlc.hu
Életmód

Jó a szex, de nincs BDSM

“Mindent megad nekem a szex terén, csak a BDSM-et nem”

Mit lehet tenni akkor, ha a párkapcsolat ígéretes, a szexuális élet is kielégítő, de a kinky vágyak nem teljesülnek? Férfi olvasónk kérdezi, kockáztasson-e a kapcsolatában, és megélheti-e az alárendelt szerepet egy dominánál, vagy inkább a párkapcsolatára koncentráljon.

Olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy maga szerint mennyire fér bele egy kapcsolatba az, hogy a férfi elmenjen egy dominához szeánszra? Amit érdemes tudni rólam, hogy  boldog kapcsolatban élek a barátnőmmel, aki lényegében mindent megad nekem szex terén, leszámítva a BDSM iránti vágyaim kielégítését. Igen, imádom a BDSM-t, azon belül pedig szeretnék egy domina alárendeltje lenni. De ez nem tudom, hogy egyáltalán megcsalásnak számít-e. Mindenfajta testi aktust kizárnék, szóval köztem és a domina között csak a BDSM kellékek lennének! Ez belefér egy kapcsolatba? Csak mert ha megcsalásnak számít, akkor inkább a barátnőm választom!

– az olvasói levél a be nem teljesülő szexuális vágyakról szól, és bárki, akinek van valamilyen kinky hajlama, feltételezhetően együtt tud érezni olvasónkkal a problémáját illetően. Tökéletes szexpartner nem létezik, olyan, hogy valakivel 100%-ban megtaláljuk az összhangot a szexben, igen kevés esélye van. Éppen ezért igaz az a mondás, hogy a szexet minden partnerrel újra kell tanulni. Ha neked is van olyan mondanivalód, ami kikívánkozik belőled a párkapcsolatoddal kapcsolatban, ha a szexuális életed problémás, ha a randis tapasztalataid szeretnéd megosztani, ha szeretnél konkrét segítséget kérni, akkor Sereg Tímea párkapcsolati mediátor és szexológus tanácsadó várja a leveled a timea.sereg@centralmediacsoport.hu e-mail-címre. 

Lehet, hogy érdemes megbeszélni ezt a partnerrel?

A szexuális szokások, vágyak olyanok, amiket friss kapcsolatban nehezen mer bárki is elmondani. Ha pedig már évek óta tart a párkapcsolat, és úgy kerülnek szóba a különféle extrém dolgok, a partnerben felmerülhet az a kérdés, hogy vajon ő elég-e. Mindenképpen nehéz ezekről beszélgetni, és sajnos elkerülhetetlen. Az, hogyha valakit a BDSM mozgat meg, és konkrét szerepek vannak, amikben jól érzi magát az ágyban, olyan tényező, amit muszáj megbeszélni idővel a partnerrel. A dominához való járkálás ugyanúgy megcsalásnak minősül, akkor is, ha nem történik semmilyen szexuális aktus. A barátnőnek pedig biztos, hogy rosszul fog esni, hiszen joggal érezheti azt, hogy hazugságokra épült a kapcsolatuk.

A jó megoldás az lenne, ha óvatosan megkérdezné a partnertől, mi a véleménye a BDSM-hez, látott-e ilyen filmeket, esetleg valamelyik igen népszerű filmet is fel lehet hozni a témában, mint a Szürke ötven árnyalata. Ennyire távolról ha megközelítik a kérdést, és ezt kéthavonta, háromhavonta előveszik, még az is lehet, hogy a párkapcsolatban is meg lehet majd élni az alárendelt szerepet az ágyban. Nemcsak fizikai tevékenységek vannak, amiken keresztül ezt valaki megkaphatja, hanem mentálisan is lehet játszadozni: az orgazmus időzítésének szabályozásával például vagy szexpózokkal, szavakkal.

domina

Forrás: Getty Images

Olvasónk olyasvalaki, aki szereti annyira a partnerét, hogy inkább lemond a saját szexuális igényeiről, csakhogy ne veszítse el őt. Ez dicséretes, azonban ha a BDSM az életének fontos része volt az elmúlt években, akkor nagyon nagy alku lehet minderről lemondani. Ha a partner esetleg nem megy bele ezekbe a játékokba, ha idegenkedik, ha csak azért teszi, hogy ne szakítsanak, akkor célszerű megbeszélni a kereteket. Lehet, hogy egyfajta nyitott kapcsolatban mindketten megélhetik azokat a vágyakat, amiket együtt nem tudnak, és az is lehet, hogy a barátnő nyitott ezekre.

A kommunikáció tehát a kulcsa ennek, és jó feltenni azt a kérdést is egymásnak, hogy mi volt a három legjobb szexuális élmény, amit együtt átéltek? Érdemes minden részletét megbeszélni, milyen konkrétumokat szerettek benne, hogy hol történt, hogy mi mindent csináltak együtt előtte. Ezekből már lehet arra következtetni, hogy az újdonságokat mennyire lennének képesek együtt megélni.

Azt is jó tudni, hogy hosszú távú kapcsolatokban, házasságokban az újdonság a szexben a titok ahhoz, hogy megmaradjon a jó szexuális élet. Ezek lehetnek szexuális segédeszközök is, lehet más helyszín is, mint a megszokott, és akár lehet érdeklődni a BDSM iránt is. Ma már sok-sok olyan workshop elérhető Budapesten, ahol például megtanítják a kötözést, ahol a saját határokat feszegetik a szexben a BDSM irányába. Ha a barátnő kellően nyitott erre, mielőtt egymással belevágnak, akár egy workshop is segíthet abban, hogy egymásra hangolódjanak.

Kérdezz, írj nekünk!

Ha szeretnél szexológustól, pártanácsadótól választ kapni a téged érintő problémákról, ha elakadtál a magánéletedben, ha a társkereséssel vannak gondjaid, esetleg még szűz vagy, várjuk a kérdésed! Aggódnod nem kell, minden esetben névtelenül jelenítjük meg a kérdésed, az évszámokat, éveket is átírjuk, hogy senki ne ismerjen rád. A leveled várjuk a timea.sereg@centralmediacsoport.hu e-mail-címre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top