nlc.hu
Életmód
Tüdőátültetés után talált rá a szerelem – Az elhunyt donor testvérével házasodott össze

Tüdőátültetés után talált rá a szerelem – Az elhunyt donor testvérével házasodott össze

A tüdőtranszplantációt követően a fiatal nő megismerkedett a donor testvérével, szerelem szövődött közöttük, majd összeházasodtak.
Menyasszony és vőlegény egymás kezét fogja az esküvőn

Kettős tüdőátültetésen esett át egy nyugat-virginai nő, majd a transzplantáció után beleszeretett az elhunyt donor testvérébe, és idén szeptemberben össze is házasodtak.

Jennifer Ellis – aki egyébként a 2015-ös Miss Nyugat-Virginia – egy ritka betegséggel, situs inversusszal született, ami azt jelenti, hogy a főbb belső szervei fordított helyzetben, tükrözve helyezkednek el a testében. Később egy örökletes betegséget, primer ciliáris diszkinéziát diagnosztizáltak nála, ami krónikus légzési elégtelenséget okozott, ezért az orvosok felvették a transzplantációs várólistára.

„Előtte nagyon aktív voltam, de ezt abba kellett hagynom, mert eljutottam arra a pontra, hogy folyamatosan gépekre voltam kötve. Nem igazán tudtam menni sehova, kivéve az orvosi rendelőt” – mondta a nő. Az életmentő beavatkozást 2019-ben végezték el rajta a Cleveland Klinikán, a tüdőt a néhai Jill Ellistől kapta – írja a Good Morning America.

„Határozottan keserédes, mert tudom, hogy egy gyönyörű fiatal hölgynek kellett meghalnia ahhoz, hogy új tüdőt kapjak– mondta Jennifer Ellis egy videóban, amelyet nem sokkal a szervátültetés előtt rögzítettek. – Nem tudom, hogy valaha is megtudom-e, hogy ki vagy, de köszönöm.”

Miután megkapta az új tüdőt, teste elkezdte kilökni az idegen szervet, de elmondása szerint az orvosi csapattal azon dolgozik, hogy megerősítse az új tüdejét. A felépülés során találkozott az elhunyt donor családjával, köztük Jill testvérével, a Wisconsinban élő Travis Ellisszel, és ez nem várt fordulatot hozott az életébe. 

„Amikor először találkoztam Travisszel, azt gondoltam, hogy nagyon aranyos – emlékezett vissza Jennifer. – De azt soha nem gondoltam volna, hogy ebből több lesz. A távolság miatt ez még csak eszembe sem jutott.” Ennek ellenére azonnal egymásra hangolódtak, kapcsolatuk egyre szorosabbá vált, barátok lettek. Amikor a tüdőtranszplantáció után kórházban volt, Travis mindig meglátogatta, hogy ne érezze magát egyedül, aztán a barátság szerelemmé alakult.

Travis 2023. júliusában kérte meg Jennifer kezét, a pár pedig 14 hónappal később, 2024. szeptember 28-án összeházasodott. A boldogító igent családjuk és barátaik előtt mondták ki, a díszvendég Jennifer egyik orvosa, dr. Marie Budev tüdőgyógyász, a Cleveland Clinic tüdőtranszplantációs programjának orvosi igazgatója volt.

Amikor Jennifer megkért, hogy legyek a díszvendég az esküvőjén, nagyon hízelgő volt. De az igazi díszvendég a donor volt, aki lélekben ott volt velünk

– mondta az orvos. 

Jennifer Ellis szerint a szervadományozás életeket ment, és Jill Ellistől felbecsülhetetlen ajándékot kapott: nemcsak az életét mentette meg, hanem neki köszönheti azt is, hogy rátalált élete szerelmére is.

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top