nlc.hu
Életmód

Újra halhatták halott édesanyjuk szívverését a gyerekei

Újra hallhatták lelőtt édesanyjuk szívverését a gyászoló testvérek

A szívbe markoló pillanatról videó is készült.
Egy hónappal édesanyjuk halála után újra hallhatták szívverését.

A 48 éves brit édesanya, Lucy Dee nagyjából egy hónapja indult útnak két lányával, a 20 éves Maiával és a 15 éves Rinával Izraelbe. Csajos kiruccanást terveztek, ahol kipihenhetik magukat, de a nyaralás végül tragikus véget ért, mikor az autójukra váratlanul terroristák kezdtek lőni.

A három nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett a támadás során, hogy az életüket már a gyors orvosi beavatkozás sem tudta megmenteni. Mikor megtudták, hogy szerettük menthetetlen, az édesanya életben maradt lányai, valamint férje úgy döntött, hogy felajánlják a szerveit átültetésre.

„Az édesanyánk az az ember volt, aki mindenkinek segíteni akart. Ez volt a szeretetnyelve. Éppen ezért vagyunk biztosak abban, hogy egyet értene a döntésünkkel” – magyarázta a Sun brit bulvárlapnak az asszony férje, Leo Dee.

Újra hallhatták szerettük szívverését 

A gyászoló család most, kicsit kevesebb mint egy hónappal Lucy halála után lehetőséget kapott rá, hogy újra hallhassák az asszony szívverését. A Sun cikkéből kiderült ugyanis, hogy Lucy szívét egy 51 éves, kétgyermekes brit nő kapta meg, aki immár ötödik éve várt arra, hogy megfelelő szívet találjanak neki. Lital Valenci, aki súlyos szívelégtelenségben szenvedett, egy percig sem gondolkozott azon, találkozzon-e annak a nőnek a családjával, akinek az életét köszönheti.

„Magától értetődő volt a dolog” – mondta a Sunnak, majd hozzátette, az átültetés után sokat olvasott Lucyről, és megtisztelőnek érzi, hogy egy ilyen nagyszerű édesanyától kapott új szívet. Lucy Dee Litallal együtt öt ember életét mentette meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top