nlc.hu
Életmód
A Semmelweis HELP mobilapplikáció

Ha betegnek érzed magad, segít ez az ingyenes app

Ellenőrizhetjük a tüneteinket a Semmelweis HELP mobilapplikációval.
mobilapp

Immár felnőtt betegségek kapcsán is használható a Semmelweis Egyetem ingyenes, tünetellenőrző alkalmazása, a Semmelweis HELP. A weblap és a mobilalkalmazások felnőtt modulját mindenkinek ajánlja Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

A gyermekek esetében már sikeresen működő Semmelweis HELP a tünettan alapján nyújt segítséget most már a teljes lakosság részére. 

Az applikáció a naprakész információkkal segítséget nyújthat az online térben terjedő számos álhír, például a védőoltások fontosságának megkérdőjelezésével szemben is.

A Semmelweis HELP applikáció amellett, hogy a felhasználókat segíti, az orvosok munkáját is megkönnyíti, az alkalmazás által nyújtott információk birtokában célzottan lehet felkészülni a diagnózis felállítására, az orvosok gyorsabban és hatékonyabban tudnak reagálni. Az applikációt az elmúlt évben a vérnyomás-, vércukor- és pulzusértékek megadására alkalmas panellel egészítették ki, továbbá szükség esetén a bevitt adatok és válaszok megadása után az algoritmus a háttérben kiszámolja a szülés várható időpontját, a beépített szemészeti panel pedig az akut helyzetek gyors felismerését szolgálja.

Az alkalmazás abban nyújt segítséget, hogy a felhasználó betegsége vagy balesete esetén mikor kell elindulni az ügyeletre, a kórházba, a szakorvoshoz, illetve otthon hogyan enyhíthetők az észlelt tünetek.

A rendszer 778 tünetet és 740 betegséget tartalmaz, utóbbihoz leírások, kezelési útmutatók is készültek, melyekhez akár tünetellenőrzés nélkül is hozzáférhetnek a felhasználók a Tudástár menüpont alatt, ahol oktatóvideók, animációs kisfilmek és különböző segédletek is elérhetők, például a helyes lázcsillapításról, sebkötözésről vagy a fájdalomcsillapítás módszereiről.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top