nlc.hu
Életmód
Osztrák síterepek árai a 2024/25-ös szezonban.

Kegyetlenül megdrágul idén a síelés Ausztriában

A klímakatasztrófa miatt egyre kevesebb a hóbiztos sípálya, ami pedig marad, ott jól meg is kérik a síelés árát.

Ausztriában egyre drágul a síelés, van, ahol már nyolcvan euró egy napijegy ára. Az inflációval és a növekvő költségekkel indokolt drágulás mellett terjedőben van a rugalmasabb árazást lehetővé tévő “dinamikus árképzés” is.

Ausztriában mostanában hirdetik meg az idei síszezon

jegy- és síbérlet árait – tudósít az APA osztrák hírügynökség. A “dinamikus árképzésnek” is nevezett, rugalmas, keresletfüggő árképzés egyelőre nem túl elterjedt Ausztriában – írja a Kurier. A hátrányos megkülönböztetés uniós tilalma miatt a helyiek számára kínált olcsóbb konstrukciók egyre inkább eltűnnek. A tiroli Freizeitbilet például mostantól lakóhelytől függetlenül mindenki számára elérhető lesz, 872 euró fejében.

Kegyetlenül megdrágul idén a síelés Ausztriában

Söldenen már rugalmas árképzést alkalmaznak:

itt a napi síbérlet ára 56 eurótól indul de kiemelt időszakban akár 79 euró is lehet. Arlbergben, Kitzbühelben és Ischglben szinte ugyanannyiért, 76-78 euróért síelhetünk. A Ski amadé pályarendszer síelőinek java része elővételi lehetőséggel spórol a jegyárakon. A felnőtt napijegy ára legfeljebb 76,50 euró lehet, ez a tavalyihoz képest négy és fél százalékos emelkedés. Stájerországban a

schladmingi Planai-Hochwurzen-Bahnen

felnőtt napijegyeinek ára négy százalékkal nőtt idén, 76,50 euróra, online elővételben azonban már 65 eurótól van jegy. Alapvető szabályként a legtöbb osztrák síterepről elmondható, hogy minél korábban foglal valaki, annál olcsóbban fog tudni síelni – írja a Pénzcentrum.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top