Minden gyógyszernél jobban helyreállítja a májat, erősíti az immunrendszert, megszünteti a másnaposságot, sőt az alkohol utáni sóvárgást. Ázsiában évezredek óta fogyasztják és használják hagyományos gyógyszerként ezt a gyümölcsöt. Értékes egészségügyi tulajdonságokkal rendelkezik, ezért érdemes beiktatni a napi étrendbe.
Ez nem más, mint a piros kínai datolya (más néven jujube). Ennek a szárított gyümölcsét emésztési vagy anyagcsereproblémák gyógyítására érdemes fogyasztani, ősszel és télen pedig az immunrendszert is erősítheti, valamint jótékony hatással van a májra.
A piros datolya gyógyhatásairól ismert gyümölcs, köszönhetően a magas tápértékének. Számos egészséges, vízben oldódó rosttal kapcsolatos vegyületet (mint például poliszacharidokat) tartalmaz. Vízzel érintkezve ezek térfogata megnő, és védő, tápláló géllé alakulnak, amely támogatja az emésztőrendszert.
A jujube antioxidánsokban is gazdag, sőt poliszacharidokban is, amelyek májvédő tulajdonságokkal rendelkeznek.
A benne lévő alkaloidok vírusellenes, antibakteriális hatásúak, míg a ligninek fontos szerepet játszanak az immunsejtek számának növelésében.
(via)
Kiemelt fotó: illusztráció, iStock