nlc.hu
Gasztro

Immunerősítő alapanyagok a konyhában

30 hatékony immunerősítő élelmiszer, ami könnyen beszerezhető és finom

Galériánkban 30 olyan élelmiszert mutatunk, amiből érdemes betárazni a megfázásos időszakban.
Petrezselymes burgonya

Az egészséges és finom nem egymást kizáró tényezők. Ránk köszöntött az év azon szakasza, amikor érdemes tudatosan keresni azokat az élelmiszereket, amelyek nem csak az éhséget csillapítják, hanem valóban építik, táplálják a testet. Minél kevesebb feldolgozási folyamaton megy át egy alapanyag, annál értékesebb marad, a zöldségek-gyümölcsök legtöbbje pedig nyersen nyújtja a maximumot.

Ha fejest ugrik az ember a témába, a szakirodalom számtalan olyan gyümölcsöt és más alapanyagot ajánl a leghatékonyabb immunrendszer-erősítők között, amelyeket a világ túlfelén állítanak elő. Mi ezért ajánlunk hazai alternatívát a gojibogyóra, licsire, papajára vagy guavára, de persze itthon is számos mediterrán vagy trópusi termény számít alapélelmiszernek, gondoljunk csak az olívaolajra, a kakaóra vagy citrusfélékre.

Harminc alapanyagot ajánlunk, amiről a tudomány megegyezik abban, hogy kiváló immunrendszer-erősítők. Külön-külön valószínűleg már mindegyikről hallottál, hogy egészséges, de ősszel-télen érdemes felvenni őket a bevásárlólistánkra, és tudatosan keresnünk ezeket a termékeket.

Források: 1, 2, 3, 4

Nézd végig a galériánkat!

Savanyú káposzta
Megnézem
Összes kép (30)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top