nlc.hu
Gasztro

Tudtad, hogy ez a 7 zöldség nyersen is ehető?

7 zöldség, ami meglepő módon nyersen is ehető: erősítsd velük az immunrendszered!

Mindről tudtad, hogy ehető nyersen is? Nézd meg a galériánkat!
Salátás tál rengeteg zöldséggel

Mi sem természetesebb annál, hogy a zöldsalátákat, a paprikát, retket, uborkát sárgarépát nyersen is ropogtathatjuk. Van azonban jó néhány zöldség, amit nyersen is fogyaszthatunk, mégis ritkán tesszük.

Érdemes megkóstolni őket hőkezelés nélkül is: számos zöldségnek sokkal egyedibb ízvilága van nyersen, mint sütve-főzve. Gondolj csak a karalábéra: megfőzve viszonylag semleges ízű, míg frissen maga a tavasz. Lédús, egészen enyhén csípős, érdekes ízvilágú zöldség.

Az alábbi galériánkban szereplő alapanyagokon kívül még egy sor zöldség ehető nyersen is. Ezeket azonban óvatosabban ajánljuk, mert párolás vagy főzés nélkül sokaknál okoznak gyomorfájást, puffadást. Persze érdemes tenni egy próbát velük is, hiszen sokaknál beválik a nyers brokkoli, karfiol, kelbimbó, fehér- és lila káposzta és más keresztes virágú zöld növények.

Meghökkentő módon a gombák is ehetők hőkezelés nélkül, sőt a csemegekukorica még éretlen torzsája is, amíg a mérete nem nagyobb 10 centi hosszúságúnál.

Egy itthon szintén termesztett növény, a csicsóka, másik nevén jeruzsálemi articsóka is ehető nyersen, akárcsak az édesburgonya. A hagyományos burgonya is ehető elvileg nyersen, de ez mégsem ajánlott, az érettebb burgonyákban előforduló szolanin nevű vegyület ugyanis mérgező. Az articsóka ugyancsak ehető nyersen, de valójában pénzkidobás, hiszen méregdrága itthon. Ráadásul sokkal ízletesebb savanyítva.

Nézd meg, melyik 7 zöldséget ajánljuk nyersen fogyasztva – kattints a galériára!

Salátás tál rengeteg zöldséggel
Megnézem
Összes kép (8)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top