Soha többé nem jelent majd számodra problémát a piszkos sütő tisztítása. Ez a módszer akkor is beválik, amikor már a drága tisztítószerek kudarcot vallanak.
A sütéskor keletkező égésnyomok és zsírfoltok a legnehezebben tisztíthatóak közé tartoznak. Olykor az erre a célra kifejlesztett tisztítószerek sem képesek megbirkózni ezekkel a szennyeződésekkel. Ám létezik egy zseniális módszer, amelynek a hatása szinte azonnal látható és érezhető.
A sütő felületén lévő makacs foltok elleni küzdelemben a citrom a leghatékonyabb! A gyümölcsben lévő sav ugyanis képes feloldani a leginkább odatapadt foltokat is. Az antibakteriális hatásától pedig újra tiszta, az illatától pedig újra kellemes és frissítő illatú lesz a sütőnk.
Így tisztítsd meg citrommal a sütőt!
- Önts forró vizet egy hőálló tálba, majd csavarj bele 3 citrom levét!
- Merítsd a citromhéjakat is a vízbe, és tedd a tálat a 150 Celsius-fokra előmelegített sütőbe!
- Egy óra elteltével kapcsold ki a sütőt, és hagyd teljesen kihűlni!
- A szennyeződések lefolynak majd a sütő aljára, így azokat már csak papírtörlővel vagy ronggyal kell eltávolítanod.
A citrom amúgy nemcsak az immunrendszerünk védelmezője, hanem még a szépségápolásban is szuperhősként viselkedik.
(via)
Kiemelt fotó: illusztráció, iStock