
Nem pusztán egészséges, de nagyon finom gyümölcs a narancs. Feltéve persze, hogy sikerül megfelelőt választanunk az üzletben.
Amikor friss, lédús és zamatos gerezdek helyett savanyú vagy száraz falatokat nyerünk ki belőle, miután megpucoltuk, akkor az komoly csalódást okozhat.
A szakértők szerint akad néhány trükk, mellyel biztosra mehetünk, és igazán finom, húsos gyümölcsöt sikerül majd kosarunkba tennünk a vásárlások alkalmával.

Ezzel a trükkel minden vásárlásnál megtalálod a tökéletees narancsot (Fotó: GettyImages)
Erre figyelj a tökéletes narancs kiválasztásakor:
- Ellenőrizd a színét: a világos, élénk színű narancsok általában frissebbek és ízletesebbek.
- Figyeld meg a héját: a vékonyabb héj jellemzően lédús gyümölcsöt takar.
- Tapints meg: ha a narancs súlyát határozottan érzed a tenyeredben, akkor az jó eséllyel lédús példány.
Ezért érdemes gyakran fogyasztanod narancsot:
A narancsban található vitaminok és tápanyagok rendkívül jó hatással vannak egészségünkre. Több érv is szól amellett, hogy gyakran fogyaszd!
- Segíti a szív egészségének megőrzését
- Csökkentheti bizonyos típusú rákbetegség és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát
- Segít megelőzni a vérszegénységet
- Fokozza a szervezet vasfelvevő képességét
- Erősíti az immunrrendszert