nlc.hu
Életmód

Készítsd a kávét fordítva: elképesztő lesz a végeredmény!

Csak kapd elő a kotyogós főzőt és próbáld ki!
kotyogós, fotó: Getty Images

Érdekes kávékészítési ötlet kering az interneten: fordított kávét készítenek kotyogós főzővel.

A titka abban rejlik, hogy a kotyogós kávéfőzőbe víz helyett tejet kell tenni, a darált kávé pedig marad a megszokott helyén – szúrta ki a Ripost a kávétrükköt a közösségi médiában. Zárjuk le a főzőt, és a szokásos módon főzzük le. Az ötletgazda szerint isteni capuccino lesz így a végeredmény.

A kommentelők közül többen is kifejtették a véleményüket arról, hogy ez a módszer veszélyes is lehet. Azzal indokolják, hogy nem mindegy: víz vagy tej kerül-e alulra. Attól tartanak, hogy a tej sűrűsége miatt a szűrő elzáródhat és a főző robbanásveszélyes lehet. 

Egy nápolyi férfi is hozzászólt. Elárulta, ő inkább az eredeti módszernél marad, mert szerinte szörnyű lett így a kávé.

Kávéfőzési hibák, amelyekbe beleeshetsz

Eleged van abból, hogy rossz íze van az otthon készített kávénak? Nem kell rengeteg pénzt kiadnod kávéra, csak figyelj az alábbi hibákra!

  • A kávé felmelegítése a mikrohullámú sütőben
  • Egész kávébabok helyett darált kávé
  • Rossz minőségű a víz
  • Nem tisztítod elég gyakran a kávéfőzőt
  • Nem megfelelő hőmérsékletű vizet használsz kávéfőzéskor
  • Nem megfelelő az őrlés

Kiemelt fotó: illusztráció, Getty Images

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top