nlc.hu
Életmód

Ezért érdemes szegfűszeget rágnunk naponta

Érdemes beiktatni a napi szokásaink közé.
szegfűszeg - fotó: Getty Images

Az utóbbi időben egyre több európai országban ismerik fel ezt a trendet, a szegfűszeg rágcsálása ugyanis számos egészségügyi előnnyel jár.

A szegfűszeg vitamin-és ásványianyag-tartalma magas, emellett antioxidánsokban is gazdag. Ezek olyan anyagok, amelyek hatékonyan csökkentik az oxidatív stresszt, ami hosszútávon számos krónikus betegséghez vezethet. Ez az intenzív kis fűszer segíti az emésztést (a fűszerben található eugenol javítja az emésztést azáltal, hogy stimulálja az emésztőenzimeket), a szájhigiéniát, valamint enyhíti a puffadást. Mindemellett javíthatja a csontok egészségét is (kutatók megállapították, hogy a szegfűszeg egyes összetevői jelentősen megerősítették a csonttömeget), sőt még a vércukorszintet is csökkentisorolja a Blikk az előnyeit.

Rágcsálása nemcsak felfrissíti a leheletet és erősíti az ínyt, hanem a szájüreg általános állapotára is jó hatással van

Egyes kutatások szerint a szegfűszeg rákmegelőző hatással is bírhat: a benne található összetevők megvédhetik a szervezetet a daganat kialakulásától. Emellett lassítja a bőr és a különböző szerveink öregedését is, tehát nemcsak az egészség, de a fiatalos energia is garantált!

Ajánlott mennyiség 1-2 egész szegfűszeg naponta. Ha elrágjuk, ne nyeljük le a kemény részt, csak a levét szívjuk ki és utána köpjük ki! – hangzik a jó tanács. A különféle vérzési problémákkal küzdőknek, illetve azoknak, akiknek alacsony a vércukorszintje, jobb kerülni a szegfűszeget.

Indiában amúgy minden étkezés után elrágcsálnak egy darab szegfűszeget, ugyanis ez az indiaiak kedvelt szájfrissítője.

Kiemelt fotó: illusztráció, Getty Images

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top