Életmód

4 fitnesztévhit, amivel számolj le örökre!

Ha fogyókúráról és edzésről van szó, a hiedelmek és tévhitek száma szinte végtelen.
4 fitness tévhit, amivel számolj le örökre!

Az edzés világát számos legenda, sikersztori, tuti tipp és szigorú szabályok tömkelege lengik körül. Nem szabad mindennek bedőlni, hiszen ami egyvalakinek működik, az lehet, hogy rajtunk semmilyen, vagy akár rosszabb eredménnyel sikerül majd. Most megpróbálunk eloszlatni párat a legismertebb fitnesztévhitek közül!

1. Az izom nehezebb, mint a zsír

Lássuk be, egy kiló izom az ugyanannyit nyom, mint egy kiló zsír. A különbség az, hogy az izom sűrűbb, mint a zsír, ezért kisebb a térfogata, így minél több izomszövete van valakinek, annál vékonyabbnak tűnik – már ha nem halmozza párhuzamosan a zsírsejteket is. Sajnos az is tévhit, hogy kitartó edzéssel izommá alakítható a zsír. Az igazság, hogy a karcsú alakhoz vezető úton egyaránt szükség van diétára és edzésre is.

2. Csak a kardiomozgással égethetsz zsírt

A kardiózás kiváló zsírégető, de hiba lenne azt gondolni, hogy fontosabb, mint az erősítés. Az erősítéssel (ide tartozik a pilates vagy a jóga is) nő az izomtömeg, aminek hatására a zsírégetés is könnyeben megy majd, hiszen az ilyen típusú edzések után felgyorsul az anyagcsere.

3. Minimum egy óráig kell tartson az edzés, hogy hatásos legyen

Bizonyos típusú edzésprogramok, mint például az intervalledzés, kevesebb idő alatt is hatékonyak tudnak lenni. De ha egy nap csak 1 percig edzed a hasizmodat, az is több a semminél! Sőt a futásból már egy kevés is elég, hogy egészségesebb legyél!

4. A súlyemeléstől izompacsirta lesz a nőkből

Sok nő azért tartózkodik a súlyemeléstől és az erősítéstől, nehogy túl nagy, férfias izmai legyenek. Csak azt felejtik el, hogy az izomépülésben a tesztoszteronnak is nagy szerepe van, amiből nekünk, nőknek, alapból kevesebb jutott. Ezért ne féljünk az erősítő gyakorlatoktól, hiszen a csontjainkra és az anyagcserénkre is csak jó hatással lesznek!

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top