Életmód
Szponzorált tartalom

A grillpartik biztos befutója – a sajtos hamburger

A grillezés és a barbeque vérbeli amerikai műfaj, ezért nem hagyhatjuk ki, hogy egy nyáresti kerti partin ne kerüljön a rácsra húspogácsa, zsömle és a sajt – vagyis sajtburger! A biztos sikerhez csupán megfelelő alapanyagokra és a következő egyszerű receptre lesz szükséged.

Egy jó sajtburger elkészítése cseppet sem bonyolult dolog, és mivel gyakorlatilag mindenki szereti, feltétlenül érdemes felvenned a nyári grillrepertoárba. Ha jó alapanyagokat választasz, és egy-két merész ötletet is beleviszel a receptbe – például tehetsz a húsra feltétnek avokadót, sajtnak pedig mozzarellát – különleges, teljesen egyedi sajtburgerrel kápráztathatod el a vendégeidet.

Házi készítésű sajtburger, egyenesen a rácsról, mozarellával – látezik ennél ínycsiklandóbb étel? (fotó: istockphoto.com)

Hozzávalók
Friss, puha hamburgerzsemle, vajjal megkenve és kissé megpirítva
Nyers lila hagyma felkarikázva
Ketchup
Friss paradicsom felkarikázva
Érett kemény sajt, vagy akár mozzarella (ez utóbbit ínyenceknek ajánljuk!)
Friss, darált marhahús

Elkészítés
Kend meg zsömléket vékonyan olvasztott vajjal, majd tedd őket a grillre annyi időre, hogy kissé megpiruljanak.

Közben benedvesített kézzel formázz a darált húsból kb. 2 cm magas, a zsömlénél valamivel nagyobb átmérőjű pogácsákat. Tedd ezeket fel a forró grillrácsra, és süsd meg mindkét oldalukat. Nem kell sütés közben nyomogatni a húst, mert ezzel értékes nedveket és ízletes szaftot préselsz ki belőle. A legjobb, ha egyszerűen csak hagyod, hogy magától megsüljön.

A kész húspogácsát tedd a zsemlébe, a húst locsold meg ketchuppal vagy ízlés szerint más fűszeres szósszal, majd erre tedd rá a sajtot – így az öntet nem áztatja el a zsemlét. A sajt fölé helyezd a többi feltétet: a hagymát, salátát, illetve amit még jónak látsz ezeken kívül.

Ez is érdekelhet Megnézem
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top