Életmód

5 dolog, amiben a nők jobbak a férfiaknál, ha fociznak

Genetika, évezredes kódok, vagy egyszerűen a női természet sajátosságai miatt bizony vannak dolgok, amelyekben jobbak vagyunk fociban a férfiaknál!

 Ugyan a futball a férfias sportágak élmezőnyébe tartozik, mégis van néhány olyan kulcsfontosságú dolog, amiben a nők jobban teljesítenek. Lássuk, miben is vagyunk jobbak a férfiaknál, ha focizunk!

 

5 dolog, amiben a nők jobbak a férfiaknál, ha fociznak

Akarat

Ha egyszer egy nő a fejébe vesz valamit, azt véghez is viszi. Ezzel persze nem azt állítjuk, hogy a férfiaknak ne lenne akaraterejük, de a nők kitartása sokszor példátlan, főleg ha egy olyan cél érdekében küzdenek, ami a csapat számára sikert és örömet hozhat. Ha még azt is hozzávesszük, hogy a női focisták fizetése fényévekkel eltér a férfiakétól, még inkább becsülendőbb a kitartásuk!

Fair play

A női focisták a pályán a fair play elvei szerint játszanak, és a színészi alakításokat meghagyják a színészeknek. Szinte minden csapatjátékban előfordulnak Oscar-díjra hajazó drámai alakítások – amelyek inkább tűnnek tragikomédiának –, azonban a nők, férfi társaikkal ellentétben, kevésbé hajlamosak túlzásokba esni.

5 dolog, amiben a nők jobbak a férfiaknál, ha fociznak

Öröm

A versenysportok terén a férfiak üveges szemmel néznének, ha valaki azt mondaná nekik, hogy nem a cél a fontos, hanem az út, azonban a nők többsége képes ezt átérezni. Természetesen a győzni akarás lényeges, de ha épp nem nyerik meg a meccset, a nők többsége méltósággal tudja viselni a vereséget is. Igyekeznek meglátni egy vesztes meccs pozitívumait is, és nem úgy vonszolják magukat az öltöző felé, mintha a saját temetésükre mennének.

Fájdalomküszöb

Nyilván nem kis fájdalommal jár egy-egy valódi esés vagy rúgás, amely a labda helyett a játékosokat találja el, és nem azt mondjuk, hogy a földön, összegörnyedve fekvő játékos sokszor nem a pokol kénköves bugyraiban jár, azonban a nők fájdalomküszöbe általában a pályán is magasabb a férfi társaikénál.

Passzok

A közös cél, a csapat jó eredménye érdekében a nők többsége kevésbé érzi önfeláldozásnak, ha az egyéni villongásokat a háttérbe kell szorítani. Így nem meglepő, hogy a nők többet hajlandóak passzolni, mert ugyan kapura lőni természetesen kell a gól érdekében, de amint látják, hogy egy csapatársuk jobb helyzetben van, passzolnak. Még a legsikeresebb játékosok sem rúgják kapura a labdát az egyéni dicsőség kedvéért, ha csapattársuknak nagyobb az esélye a gólszerzésre.

Még több foci az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top