Életmód

Hogyan járjunk magassarkúban? – 6 tipp, hogy a magassarkúban kecses legyél

Ugye láttál már esetlen botsáskára hasonlító, magassarkúban csetlő botló nőket? Lássuk, mikre érdemes figyelned, ha magas sarkakon közlekedsz!

 

Magassarkúban járni nem mindig egyszerű, de nem lehetetlen feladat! Íme, néhány jellegzetes hiba és tipp a szép járás elsajátításához!

Olyan cipőt válassz, amiben járni is tudsz!

Ez az első és legfontosabb szabály! Evidensnek tűnhet, sokaknak mégsem az, hogy ha már állni sem tudunk a cipőben, a járás pláne nem fog menni. Ha felpróbálva a kiszemelt topánt, egyből valami kapaszkodó után nyúlunk, inkább tegyük vissza a polcra. Nem éri meg, hogy egész nap úgy járjunk, mintha jégen közlekednénk, vagy a mellékhelyiségbe igyekeznénk!

Hajlítsd a térded, és húzd ki magad!

Ne gondold, hogy ha nem tudsz járni a magassarkúdban, az mások számára rejtve marad! Biztos jele, hogy nem a megfelelő cipő van a lábadon, ha rogyasztott térddel és görnyedve közlekedsz, vagy épp ellenkezőleg: karót nyelten, izmaidat megfeszítve, trappolva jársz. Figyelj a térdhajlításra, vállaidat enyhén húzd hátra, hátad legyen egyenes, és ne feszülj be!

Hogyan járjunk magassarkúban? - 6 tipp, hogy a magassarkúban kecses legyél

Találd meg a megfelelő fazont!

Nemcsak a cipő mérete, de a fazonja is fontos: a nem megfelelően tartó pántok miatt a nyitott orrú, magas sarkú cipőkben könnyen előrecsúszhat a lábad, és még egy tökéletesen sík aszfalton is kész kínszenvedés lesz a járás! Ügyelj a sarok kiképzésére, és nézd meg, hol helyezkedik el a cipő sarka! Ha közvetlenül, nyílegyenesen a sarkad alatt, akkor a járás nehezebb lesz benne, mint azokban a fazonokban, amiknek kissé befelé, a talpad felé esik a dőlésszöge.

Ha tériszonyos vagy, válassz kisebb sarkat!

Fogadd el, nem mindenki bírja a magaslati levegőt! Hiába tetszik egy divatos magassarkú, ha már-már szédülsz, és menet közben inog a lábad! Jó tudni viszont, hogy a magasnak tűnő platformos cipők sokszor kényelmesebbek, mint a platform nélküli alacsonyabb társaik, mivel a megemelt talprész és a sarok között kisebb a szintkülönbség. De ez is csak bizonyos magasságig igaz, ugyanis ha extrém magas a sarok, akkor könnyen merev, természetellenes járás és egy 10 pontos esés lehet a vége!

Hogyan járjunk magassarkúban? - 6 tipp, hogy a magassarkúban kecses legyél

Ne ess túlzásokba!

Nem kell Beyoncénak lenned, és a lábaidat egymás elé pakolva, magadat dobálva vonulnod! Lehet, hogy még egy maratont is képes lennél lefutni a magassarkúdban, és büszke vagy arra, hogy úgy tudsz benne járni, mint egy sportcipőben, de hidd el, sokkal természetesebb és szimpatikusabb, ha a járásod egyszerűen csak kecses!

Hogyan járjunk magassarkúban? - 6 tipp, hogy a magassarkúban kecses legyél

Használj járáskönnyítő géltapaszokat!

Előfordulhat, hogy akármennyire is kényelmesnek tűnt a vásárláskor a cipő, ha hosszabb ideig viseled, fájdalmakat okoz. Könnyíts a helyzeteden és használj talpbetéteket, tapaszokat! A talp alá helyezhető gélpárnák és a sarokrészre ragasztható gélcsíkok nagyban hozzájárulhatnak a lábad tehermentesítéséhez és a mosolyod őszinteségéhez!

Még több cipő az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top