Életmód
Szponzorált tartalom

Jobb és hatékonyabb fűtésre vágysz? – ezért ajánljuk az elektromos padlófűtést

A nyártól végérvényesen elbúcsúztunk, és a nap végén már a legtöbb lakásban szükség van egy kis fűtésre, ha nem akarjuk kapucnis pulcsiban tölteni az estét.

Építkezéskor vagy lakásfelújítás előtt állva érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen fűtési rendszert válasszunk, hiszen ez a részlet hosszú időre befolyásolja majd az életminőségünket. Ma már számos megoldás kínálkozik, ami egyrészről jó dolog, másfelől viszont csak még bonyolultabbá teszi a döntést. Mi most összegyűjtöttünk néhány fontos érvet, amelyek az elektromos padlófűtés mellett szólnak.

Gyorsan, könnyen, olcsón telepíthető

Az elektromos padlófűtés előnyei között talán a gyors és pénztárcabarát telepíthetőség a legvonzóbb a felhasználók körében. Hiszen míg egy gáz- vagy fatüzeléses kazánról üzemeltetett fűtési rendszer kiépítése – legyen az vizes padlófűtés vagy radiátoros megoldás akár hetekig is elhúzódhat és milliós kiadást jelent, addig egy elektromos futószőnyeg órák alatt lefektethető az építkezés során, de akár akkor is, ha csak részleges lakásfelújításról, padlóburkolat cseréjéről van szó, jóval alacsonyabb áron. Ráadásul nincs szükség ebben az esetben külön helyiségre a kazánnak, a puffertartálynak és egyéb berendezéseknek, mivel ilyenek nem tartoznak az elektromos padlófűtéshez. Hasonlóképpen kéményről sem kell gondoskodni utólag, ezért az elektromos padlófűtés gyakorlatilag bárhol telepíthető.

Az elektromos padlófűtés pillanatok alatt telepíthető, és szinte semmi helyet nem foglal el a padló alatt (fotó: profimedia.hu)

Az elektromos padlófűtés pillanatok alatt telepíthető, és szinte semmi helyet nem foglal el a padló alatt (Fotó: profimedia.hu)

Üzembiztos és biztonságos

Az elektromos fűtés műszakilag nem bonyolult megoldás, és gyakorlatilag nincsenek benne olyan alkatrészek, amelyek meghibásodhatnak. A gázkonvektorok vagy a kazánok és a hozzájuk tartozó szivattyúk sokkal érzékenyebb „jószágok” ebből a szempontból, és nyugodtan számolhatunk azzal, hogy ezeket évente át kell nézni, és kisebb nagyobb javításokat kell rajtuk elvégezni. A javításokat és a karbantartást persze szakemberrel kell megcsináltatni, ami nem olcsó dolog, és tekintve, hogy elég nehéz manapság ráérő mestert találni, meglehetősen sok bosszúsággal is járhat. Szintén nagy előny és komfortosabbá teszi a használatot, hogy az elektromos padlófűtés esetében nincs például kötelező kéményellenőrzés, és a felszerelést és üzembe helyezést sem kell engedélyeztetni.

Helytakarékos

A legkisebb szobában is akad annyi hely, ami elegendő az elektromos padlófűtésnek, hiszen egy ilyen fűtő szőnyeg nem vastagabb fél centiméternél. Előfordulhat olyan helyzet például, hogy egy méretes radiátor vagy gázkonvektor egyszerűen már nem fér el, és bár a lakás többi pontján ilyen rendszer működik, a helyhiány miatt az adott helyiségbe nem lehet fűtőtestet felszerelni. Ilyenkor kisegíthet a bajból az elektromos padlófűtés, ami kiegészítő megoldásként, az alap fűtési rendszertől függetlenül fog működni.

Nagyon jó érzés elheveredni, ülni, vagy akár dolgozni is egy "felmelegített" padlón télen (fotó: profimedia.hu)

Nagyon jó érzés elheveredni, ülni, vagy akár dolgozni is egy „felmelegített” padlón télen (Fotó: profimedia.hu)

Távirányítható és jól szabályozható

A modern elektromos padlófűtési rendszerek számos szempontból emelik egy lakás kényelmi fokozatát. Például az a tulajdonságuk már eleve sokat ad hozzá a komfortérzéshez, hogy egyenletes hőleadást biztosítanak a padló minden pontján, nem szárítják ki a levegőt és nem keringetik a port a szobában. Esztétikailag is a mi oldalunkon állnak, hiszen láthatatlanok, a modern életvitelt pedig azzal szolgálják leginkább, hogy jól működő wifihálózat esetén akár távolról, okostelefonról is vezérelhetők és programozhatók.

 

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top