nlc.hu
Aktuális

Hidegfront érkezik

Időjárás: jön a lehűlés, a fűtést is kipróbálhatjuk

Csütörtökön megérkezik a hidegfront, a hajnalokon akár 4 fokig is süllyedhet a hőmérséklet. A lehűlés azonban nem tart sokáig.
Őszi deres falevél

A csütörtök délután érkező hidegfront hatására a következő napokban visszaesik a hőmérséklet. Csapadék csak elszórtan várható, inkább a szél és a lehűlés lesz számottevő – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat videós előrejelzéséből.

Akár 4 és 11 fok közötti hőmérsékletet is mérhetünk szombaton hajnalban, a meteorológia szerint ezért akár már a fűtést is kipróbálhatjuk. A lehűlés azonban nem tart sokáig, a hidegfront után a hőmérséklet napról napra emelkedni fog.

Csütörtökön reggel és délelőtt inkább csak az Alpokalján, majd a délután folyamán már a nyugati és északi megyékben is lehet elszórtan zápor, zivatar. Késő délutántól inkább csak az ország középső harmadában várható csapadék, de késő estétől ezek is gyorsan lecsengenek.

A szél délutánig csak a Nyugat-Dunántúlon, délután már a keleti megyékben is megerősödik, a Bodrogközben viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul, északon ennél hűvösebb, a nagyvárosokban enyhébb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 25 és 31 fok között valószínű.

Őszi divat az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top