nlc.hu
Gasztro
Lángos másképpen – 2 különleges recept

Lángos másképpen – 2 különleges recept

Ma már nem csak a balatoni strandok büféiben készül lángos, hanem egyre többen megpróbálkoznak vele otthon, háztáji keretek között is. Ez a tőröl metszett magyar étel ráadásul kiváló alap a kísérletezgetésre is, és akárcsak egy pizza, ezt is ezerféle különleges feltéttel elkészíthetjük. Az alábbi két recept ehhez ad ötletet.
Lángos másképpen – két különleges recept

Batáta-lángos marhahússal

Hozzávalók (4 személyre)
• 80 dkg batáta (édesburgonya)
• 2 tojás
• 2 evőkanálnyi liszt
• 5 dkg parmezán sajt
• őrölt fekete bors
• 40 dkg bélszín
• 10 dkg zsenge rukkola
• 15 dkg lágy kecskesajt
• olaj (a sütéshez)
• olívaolaj
• citromlé

Elkészítés

Első lépésként meghámozzuk és megreszeljük a batátát, majd ezt követően a sajtot is lereszeljük. Ezután jön a tészta elkészítése: összekeverjük az édesburgonya-reszeléket a liszttel, a tojással és a sajttal, majd ízlés szerint beborsozzuk. Egy serpenyőben előre felforrósított olajba pár kanállal teszünk ebből a tésztából. Nyomkodjuk le laposra a tésztaadagokat egy kanállal vagy spatulával, és süssük mindkét oldalát 2 percig, amíg aranyszínű és ropogós nem lesz. Eztán kivesszük a serpenyőből, és sütőbe téve melegen tartjuk.
Következő lépésként a húst készítjük el: borsozzuk meg majd egy teflonserpenyőben süssük közepes lángon 3-4 percig. Tovább is tarthat a sütés, ha jobban átsülve szeretjük a húst. Miután ezzel megvagyunk, pár percig pihentetjük, majd felszeleteljük. A tálaláskor a lángos tetejére szórjuk a rukkolát, erre pedig ráhelyezzük a kecskesajtot és végül hússzeleteket, majd az egészet meglocsoljuk olívaolajjal és citromlével.

Tojásos lángos

Hozzávalók

• 1 kg liszt
• 1 pohár tejföl
• 3 tojás
• 6 keményre főtt tojás
• 3 dkg vaj
• 4 dkg élesztő
• 3 dl tej
• 1 csomó metélőhagyma
• só

Elkészítés

Egy kevés cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd összegyúrjuk a liszttel, sóval, vajjal, tojással és a maradék tejjel. A masszát néhány órára hűtőbe tesszük. Eközben a főtt tojásokat apróra vágjuk, és elkeverjük a tejfölben a metélőhagymával és és 2 evőkanál vajjal. 

A lehűtött tésztából kiszakítunk egy maroknyit, tenyérrel laposra nyomkodjuk, és megkenjünk a tejfölös-tojásos masszával. Ezután félbehajtjuk, vizes kézzel kerekre formázzuk és kinyújtjuk, majd forró olajban mindkét oldalát kisütjük.

 Még több gyors vacsora receptje az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top