nlc.hu
Európa-bajnokság
Magyar rendőrök is szolgálnak a foci-Eb-n - kiderült, mi a feladatuk

Magyar rendőrök is szolgálnak a foci-Eb-n – kiderült, mi a feladatuk

Munkájuk addig tart, amíg a válogatottunk érdekelt a tornán.
foci-Eb

A pénteken kezdődő németországi Európa-bajnokságon egy 32 főből álló, magyar rendőri egység is jelen lesz. A magyar rendőrök – akik június 9.-én indultak útnak – segítő-támogató erőként vesznek részt a sporteseményen – számolt be a police.hu.

Magyar szurkolóknak magyar rendőrt!

Az egy hónapon át tartó foci-Eb-n nagy létszámú magyar szurkoló várható. Ez indokolja, hogy a német hatóságok munkáját magyar hivatásos rendőrök is segítsék a helyszínen. Munkájuk addig tart, amíg a válogatottunk érdekelt a tornán.

A magyar kontingens tagjai közül többen közrendvédelmi, bűnügyi vagy határrendészeti területen jártas kollégák, akik kiváló kommunikációs képességgel és megfelelő angol nyelvtudással rendelkeznek. Saját egyenruhában, segédrendőrként, a német rendőrökkel közösen látnak majd el szolgálatot a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében. A szurkolók a reptereken, vasútállomásokon és a főbb közlekedési útvonalakon találkozhatnak majd velük.

Trikoloros ruhában

A delegáció úgynevezett spotteri csapata a szurkolókkal való kapcsolattartásért lesz felelős: a csoportmeccsek idején Kölnben és Stuttgartban segítik a drukkereket, valamint előkészítik a helyi rendőrökkel a szurkolók gyülekezését, vonulását. Ők fegyver nélkül, magyar nemzeti színekkel is ellátott kék mellényben fognak dolgozni.

Kiemelt fotó: illusztráció, Marijan Murat/picture alliance via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top