nlc.hu
Európa-bajnokság
A magyar válogatott esélyeit latolgatta Csuti

Sima továbbjutást vár az Eb-n Szabó András Csuti

Csuti nagy reményeket fűz a magyar labdarúgó-válogatott teljesítményéhez az Európa-bajnokságon. Elmondta, hogy szerinte milyen eredményekre számíthatunk, van-e kabalája, és persze azt is, hogy mit üzenne a csapat számára.

A 2024-es Labdarúgó-Európa-bajnokságot 2024. június 14. és július 14. között rendezik meg Németországban. Az egész ország már teljes lázban ég a bajnokság miatt, a magyar labdarúgó-válogatott ugyanis 2021 után ismét helyet szerzett magának a kontinenstornán. Jól tudja ezt Csuti is, aki lapunk megkeresésére boldogan latolgatta a csapat esélyeit és elemezte annak elképesztő erejű szurkolótáborát.

Csuti lelkes focirajongó (Fotó: Instagram)

Csuti lelkes focirajongó (Fotó: Instagram)

Csuti elárulta, hogy nagy tervekkel vág neki az EB-nek, ugyanis ha minden igaz, akkor legalább egy meccsre ki is utazik Németországba, hogy élőben is megnézhesse a mérkőzést. Azt is elárulta, hogy amikor nem a helyszínen fog szurkolni a magyaroknak, akkor barátaival közösen fogja nézni a meccseket itthon, Magyarországon.

Elkezdődött a rajongói láz

A focirajongó híresség szerint nagyon jó esélyei vannak a válogatottnak, érzései szerint szinte már a zsebünkben érezhetjük a továbbjutást.

„Minimum öt ponttal számolhatunk a csoportban. Úgy érzem, hogy a németek ellen döntetlent fogunk játszani, a skótok és a svájciak elleni meccseket azonban meg tudjuk nyerni. Nem aggódnék amiatt sem, hogy elvesztettük az írek ellen a mérkőzést, ugyanis látszódott a magyar csapat játékán, hogy azok a taktikai elemek amelyeket használtak inkább a skótok ellen lennének eredményesek. Szerintem tovább fogunk jutni” – kezdte lapunknak a focirajongó kétgyermekes apuka, aki saját szurkolói stílusát is elárulta az olvasóinknak.

„Én mindig válogatott mezben szoktam szurkolni és azt is fontosnak tartom, hogy a meccs ideje alatt az ember pohara sose legyen üres. Nekem tehát ez a kabalám. Mez és kellő hidratálás” – mondta nevetve. 

Számomra a gólöröm is elképesztően hangos, már amikor a gyerekek nincsenek nálam és nem alszanak, annak ugyanis olyankor fejfájás lesz a vége a sok elfojtott örömködéstől, szinte pirosodik ilyenkor az arcom a néma mód miatt. Ilyenkor másnapra mindig kevés megbeszélést ütemezek a munkahelyemen.

Egy egész ország áll a csapat mögött

Csuti azt is megosztotta, hogy azért sem aggódna a magyarok teljesítménye miatt, mert a válogatott csapat összes tagja olyan nemzetközi rutinnal rendelkezik, ami a 15 évvel ezelőttihez képest óriási előny. Ezeket a tapasztalatokat pedig úgy érzi, hogy kamatoztatni is tudják majd a játékok során. A sok nemzetközi tapasztalat ugyanis minden kétséget kizáróan erősebbé teszi a magyar válogatottat.

Abban is biztos, hogy ha váratlan helyzet állna elő egy-egy mérkőzés során, azt is könnyű szerrel le tudják majd küzdeni a játékosok, akik mögött elképesztő erejű és nagyságú szurkolói csapat áll.

Nemcsak itthon, de már idegenben is a csapat mögött állnak a szurkolók, úgy is mondhatnám, hogy együtt él és együtt mozog a szurkolótábor és a csapat. Szoboszlai is simán kimegy a kapu mögé és lehúz egy pálinkát a közönséggel a meccsek után

– fogalmazta meg Csuti, aki szerint hihetetlen idolok játszanak a hazai válogatottban. És bár a Liverpool játékosát a válogatott gerincének tartja, mégis tudja, hogy önmagában egyedül nem lenne képes szállítani a sikereket, a jó csapatmunka tudja meghozni ugyanis a kellő eredményt számukra.

Szintén megemlítette – mint a magyar csapat sikerének zálogját – Marco Rossi munkáját is, aki – mint fogalmazott -, a Budapest Honvéd FC csapatából is bajnokot is tudott csinálni.

A focirajongó üzent is a labdarúgó-válogatottnak:

„A csapatnak azt üzenném, hogy az egész ország ott van mögöttük. Elképesztő az a szeretet és pozitivitás, ami a válogatott körül megfigyelhető, akik sok örömet adtak már a szurkolóknak. Milliók fognak a tévéképernyők előtt izgulni. Ha egyszer holtponton is lesznek, mi akkor is támogatni fogjuk őket!” 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top