Ezo

3 bevált módszer a rossz alvás ellen

Egész nap a munkán pörög az agyad, utána jó feleségként vagy barátnőként kell helytállnod, és még a gyerek is csak stresszel? Nem csoda, hogy nem alszol jól. Nézzük, milyen ezoterikus segítséghez folyamodhatsz, ha az álmatlanság gyötör!

1. Álmatlanságra gyógytea

Főzz nyugtató teát magadnak lefekvés előtt. Egy bögrényi forró (de nem lobogó) vízbe tegyél egy-egy filter citromfű-, kamilla- és csipkebogyóteát. (Ez utóbbiból nem a C-vitamin-tartalmára van szükség, ezért kerülhet forró vízbe.) Ezt a teát lefekvés előtt egy-két órával kortyold el!

3 bevált módszer a rossz alvás ellen

 

2. Rémálmok ellen meditáció

Ha rémálmok gyötörnek, vagy rendszeresen álmodsz érthetetlen zagyvaságokat, s ezért ébredsz verejtékben úszva, fáradtan, meditációval készülhetsz fel a pihentető alvásra. Nem kell komoly vagy előtanulmányt igénylő dologra gondolnod. Mielőtt lefeküdnél, kapcsolj ki minden zaj- és fényforrást, legyen teljes nyugalom a szobában. Feküdj hanyatt, ne keresztezd a lábaidat és a kezeidet sem. Csukd be a szemed, és számolj huszonegytől nulláig lassan vissza. Nullánál képzeld el, hogy egy kovácsoltvas kapun belépsz az álmok kertjébe. Járd körül a kertet először a falak menti ösvényen, és figyeld meg a falra felfutó borostyánt, az ágyásokban lévő virágokat. Végül sétálj a kert közepén álló padhoz, és ülj le. Hallgasd a madárcsicsergést! Lassan alkonyodik. Valaki jön feléd az ösvényen: egy apró, barátságos alak. Ő az álommanó. Leül melléd a padra. Kérd meg, hogy szép álmokat hozzon neked. Mondd el neki, mikről álmodnál! A beszélgetés végén – immár a valóságban – fordulj kényelmes alvópozícióba, és – még mindig az álmok kertjébe képzelve magad – hagyd, hogy elaludj.

3. Éjszakai felébredés elleni varázslat

Ükanyáink úgy gondolták, éjszakai felébredéseinket gonosz démonok, vámpírok zaklatása okozza. Mai ezoterikus tudásunk szerint nem is jártak messze az igazságtól, az energiavámpírok ugyanis úgy elszívhatják minden energiánkat, hogy nem nagyon tudunk aludni sem.

3 bevált módszer a rossz alvás ellen

Ennek jele, ha folyton felriadunk álmunkból. Ezt egy egyszerű varázslattal előzhetjük meg: négy fej fokhagymát helyezzünk az ágy négy lábához! A fokhagyma nemcsak a B kategóriás horrorfilmekben ijeszti el a vámpírokat, de éjszaka is megvéd bennünket az energiavámpíroktól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top