Ezo

11 ok, amiért nem járunk jóshoz

Persze, jó lenne néha egy kicsit belenézni a jövőbe, annak is a klasszabb részeibe, de inkább nem kockáztatunk. Megmondjuk, hogy miért.

11 ok, amiért nem járunk jóshozMi van, ha elővesz egy kibelezett állatot?
Az etruszkok döglött állatok beleiből jósoltak. Manapság persze sokkal kulturáltabb és menőbb a kávézacc és a tealevél, de a veszély fennáll: a látó ember előránt egy döglött kecskét, és elkezdi elemezni a bomló beleket. Ebből nem kérünk.

Kisebbségi érzetet kelt
Aki úgy érzi, hogy kapcsolatot ápol olyan lényekkel, akik nem adják könnyen az infót, vagy olyan dolgokat is tud, amiket mások nem, az fölényes lehet az átlagos földi halandókkal. Nem biztos, hogy arra vágyunk, hogy valaki úgy kezeljen minket, mint egy hatévest, csupán azért, mert nem látunk semmit az üveggolyójában.

Mi is tudjuk, mi lesz
Alapos önismerettel és némi helyzetfelismerő készséggel mi is ki tudjuk kalkulálni, hogy nagyjából mik történhetnek. Talán még jobban is, mint egy jósnő, aki ha tehetséges, és mondjuk nem jóindulatú, akkor nagyon gyorsan rátapinthat a gyengéinkre, és pont azokra fog rámutatni.

Kiforgat a vagyonunkból
Nem mondjuk, hogy minden jósnő csupán a pénzért dolgozik, de hogy a mi órabérünk ötszörösét kérik el, az biztos. Úgyhogy ha nem tudja kapásból kitalálni, hogy hogyan hívták az általános iskolai tanítónőnket, akkor nem fizetünk, és kész.

Rosszat mond
Bár a legtöbb jós biztos nem kockáztat meg olyan mondatokat, hogy „maga bizony sosem fog férjhez menni”, vagy azt, hogy „jaj, de rövid az életvonala”, de mi van, ha mégis? Elrontja a kedvünket, és még hálásak is legyünk?

Irányít
Egy igazi ravasz és tapasztalt jövőbelátó biztosan nem szégyell úgy irányítani, hogy folyamatosan visszajárjunk hozzá tanácsért. Ha a pszichológusok közül is van, aki megteszi, akkor miért ne tennék az ezoterikusok? Nem szeretnénk függni az üveggömbjétől.

11 ok, amiért nem járunk jóshozFélelmetes
A jóslószalon (vagy hogy hívják) nemegyszer félelmetes hangulatot áraszt. Láttunk már műanyag csontvázat, kitömött baglyot és hasonló, a bóvli és a hatásos mentén egyensúlyozó berendezési tárgyakat. Inkább átböngésszük az IKEA-katalógust, ha lakályos hangulatra vágyunk.

Hipnotizál az ingájával
Vannak az ingások, ők biztosan különösen veszélyesek. Addig bámultatnák velünk a himbálózó fityegőt, amíg el nem veszi az eszünket. Még a tulajdon szüleinknek sem adnánk át az akaratunkat, nemhogy egy idegennek.

Tanácsot ad
Nem örülnénk neki, ha a jósnő azt állítaná, hogy csakis akkor jöhet rendbe az életünk, ha végrehajtunk bizonyos dolgokat: például átrendezzük a lakást okkult szabályok szerint, vagy megszakítjuk a kapcsolatot valakivel, aki „megátkozott” minket és hasonlók. Na ne: ha megcsináljuk, hülyén érezzük magunkat, ha nem, akkor pedig retteghetünk, hogy igaza van.

És ha nem kedvel minket?
Egy profi boszi, ha olyanja van, akár meg is átkozhatna minket, ha valami nincsen a kedvére. Az hiányozna még csak, hogy utána teljes kétségbeesésünkben másik szakemberrel kelljen levetetni az átkot!

Azt mondja, amit hallani akarunk
Minél pozitívabb az élmény, annál több a visszajáró kuncsaft: nem agysebészet ez. Szerencsére a barátaink mindig rendelkezésre állnak, amikor azt akarjuk hallani, hogy minden a lehető legnagyobb rendben lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top