Ezo

Bikák a konyhában: “Megy a főzés, de nem vagyok egy Ramsey”

A Bikákról úgy tartják, nagy gourmet-ek, és tényleg, szeretnek a konyhában tüsténkedni, de azért néha kell a Google segítsége.

Új horoszkópsorozatunkban olyan kérdésekre keressük a választ, hogy hogyan vezetnek, rajzolnak, sportolnak, játszanak az egyes csillagjegyek szülöttei. Legutóbb a Szüzek vezetéstechnikájáról írtunk, ezúttal pedig a Bikák főzőtudományát vesszük górcső alá – de persze a többi jegy szülötteiről sem feledkezünk meg.

„Megyeget a főzés, de nem vagyok egy Gordon Ramsey, ám mentségemre váljék, hogy legalább annyit káromkodom. A konyhában annyi időt töltök, amennyire szükség van a kajához, ezzel nincs bajom. Inkább sülteket szeretek főzni, de grillezni is szeretek. A levesek nem az én asztalom. A receptek nem feltétlenül mennek fejből, kell de a Google meg az improvizálás verhetetlen kombináció” – Viktor (születési idő: április 30.).

Bikák a konyhában: „Megy a főzés, de nem vagyok egy Ramsey

Az asztrológus elemzése: Viktor nyersesége és őszintesége a Bikákra jellemző. Ők nem szépítik a dolgokat. Így a tálalásban is szeretik, ha látszik az étel, vagyis nem javítják az összképet túl sok díszítéssel. Viktor okosan teszi, hogy segítséget vesz igénybe ahelyett, hogy fejből próbálná felidézni a receptet.  

„Azt gondolom, elég ügyes vagyok a konyhában. Általában csak hétvégén főzök, mert hétköznap este egyáltalán nem marad időm rá a munka után. Viszont szombaton és vasárnap képes vagyok akár 5 órán át sütni a kacsacombot, vagy újra és újra elkészíteni a tökéletes fűszerezésű krémlevest. Szárnyasokat, marhát, tésztát és levest szeretek főzni, viszont a főzelékkel és a sertéshússal hadilábon állok. Ha valami újdonságot szeretnék készíteni, akkor rákeresek a neten, de többnyire a megérzésemre hallgatok. Így fogalmam sincs, mi a tökéletes palacsinta vagy a hibátlan csirkepaprikás receptje a nagykönyvben, én a saját fejem után megyek, és eddig még nem volt panasz”
– Enikő (születési idő: április 24.).

Az asztrológus elemzése: Enikő igazi Bika, mert ha odaáll főzni, akkor nem sajnálja rá az időt. És a leírásának szinte íze és illata is van. Az olvasónak összefut a nyál a szájában. Ugyanis a Bikák értik a módját, hogyan csináljanak már előzetesen étvágyat a főztjükhöz.  

„Nagyon szeretek jókat enni-inni, és főzni is szeretek, ha van, aki értékeli. Nyilván magamra nem nagyon. Szívesen babrálok a konyhában – de csak ha van rá elég időm –, manapság szerintem a fiataloknál, legalábbis ahol gyerek nincs, a főzés egyre inkább hobbi szinten mozog, mintsem muszájból, mint az idősebb generációknál. Szóval a főzés engem kikapcsol, kreatív dolognak tartom és szívesen próbálok ki új recepteket. Viszont nem szeretem, ha valami munkaigényes, sokkal inkább az egyszerű, gyors dolgokat. Általában csak egy fogást prezentálok az asztalra, az már ritka, hogy leves is és második is legyen. Ha igen, akkor az zacskós leves, ami nem leves. Ha viszont bíbelődök valami jó krémlevessel, akkor a második biztosan valami egyszerű tésztaféle, vagy gyorsan elkészíthető hús vagy hal” – Stella (születési idő: április 26.).

Bikák a konyhában: „Megy a főzés, de nem vagyok egy RamseyAz asztrológus elemzése: Stella tényleg igazi Bika. Nagyon szeret jókat enni és inni és főzni, szívesen „babrál a konyhában”. Az is tipikus, hogy kreatívnak nevezi a főzést, ami kikapcsolja. A Bikákra az is jellemző, hogy inkább egy tartalmas ételt készítenek, és nem bíbelődnek több fogással.

„Szeretek főzni, de nem túl gyakran teszem. Mostanában havonta egyszer, régebben hetente kétszer-háromszor is. Elég pepecselős vagyok, szóval egy könnyebb fogás elkészítése is tovább tart, mint egy rutinos háziasszonynak, szóval úgy egy órát szoktam állni a konyhában. Szerintem jól megy a főzés, receptből bonyolultabb dolgokat is meg tudok csinálni – nagy sikerrel. Általában receptből, pontosabban receptekből főzök, sokszor 2-3 receptet gyúrok össze a netről, ahogy én a legjobbnak gondolom. Nagyon szeretem a gombapörköltet, azt elég sokat főzök, de a galuska nem igazán megy, pedig nem egy nagy dolog. Halat szoktam még sokszor sütni, néha készítek egytálételeket, rakott karfiolt, kelbimbót, káposztát, lencsefőzeléket. Egyébként meg süteményeket sütök, abból általában sajttortát, de néha muffint is, inkább édeset, de a juhtúrós-sajtos pogácsám is isteni lett!” – Dávid (születési idő: április 30.).

Az asztrológus elemzése: Dávid sem hazudtolja meg bikaságát: szeret főzni, „pepecselős”, receptből bonyolultabb dolgokat is el tud készíteni, a süteményeket kedveli, mert édesszájú. Az is átjön, hogy elégedett magával. Ennek biztosan oka, hogy jó visszajelzéseket kap. Ha egy férfi nekiáll főzni, az eredmény általában isteni. Különösen, ha Bika-szülött az a férfi…

„Megy a főzés, szeretek is, amikor ráveszem magam, de olyan impulzusfőző vagyok, vagy leginkább a barátoknak szeretek főzni. Szeretek egytálételeket csinálni, de kísérletezni nem nagyon szoktam. Szívesen visszatérek a jól bevált és már ismert receptekhez. Sütni még jobban szeretek. Vannak kaják, amiket szakácskönyvből tudok csak az arányok és hozzávalók miatt, de van, ami megy fejből. Leginkább ismerősök főztjeit szoktam kipróbálni, amik valahol nagyon ízlettek. A csirkén kívül nem nagyon szoktam más hússal kísérletezni, mert félek, hogy nem sikerül. Mondjuk pörköltet csinálok marhából vagy sertésből, de ezen kívül minden mást csirkéből. Na jó, a bolognai spagettit is sertésből csinálom. Nem szeretem az olajban sütendő ételeket, inkább a sütnivalókat szeretem, amiket sütőben lehet elkészíteni. Az olasz kajákat nagyon szeretem, azokat próbálom csinálni is. Ja, meg még szeretem a hideg ételeket is, mindenféle krémet, mártást, falatkákat” – Dóri (születési idő: április 22.).

Az asztrológus elemzése: Dóri a Bikákra jellemzően szereti az egytálételeket, amik finomak és laktatnak is egyben. Az is tipikus, hogy a jól bevált recepteket használja, és nem kísérletezget. A leírásból kiderül még, hogy szeret enni és főzni is. A felsorolás igen széles körű.

Nem Bika vagy, de szeretnéd tudni, milyen erők hatnak rád a konyhában? Kattints!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top