Ezo

A napi meditáció 7 előnye

Ma már rengetegféle meditációs iskola és irányzat létezik. Sorra jelenek meg az újabb relaxációs cédék, meditációs kalauzok. Összegyűjtöttük a rendszeres meditálás mellett szóló érveket, és 7 pontba szedtük őket.

A napi meditáció 7 előnye1. Testileg, lelkileg lazább leszel attól, ha mindennap legalább egy meditációs gyakorlatot elvégzel. Ennek pedig csak áldásos hatásai vannak, nem igaz?

2. Hatékonyabban tudsz teljesíteni a munkahelyeden, ha meditálsz. A relaxációs gyakorlatok a feszültségoldás mellett növelik a koncentrációs képességet is.

3. Talán logikátlannak tűnik, mégis igaz: ha naponta félórát meditálsz, sokkal jobban osztod be az idődet, és több szabad perced marad magadra. (Teszteltük, működik! – a szerk.)

4. Az emberi kapcsolataid (és főleg a családi kapcsolataid) is javulnak a rendszeres gyakorlásnak hála. A párod már néhány nap után megérzi a változást, de hetek múlva a szüleidnek és a barátaidnak is feltűnik majd, hogy jobb kedved van és jobb veled beszélgetni!

5. A gyakori meditáció ránctalanít és megszépít! Ezt az érvet nem is nagyon kell tovább magyarázni, ugye?!

6. A meditáció növeli az intuíciót. Mindegy, hogy melyik iskolát vagy irányzatot választod, biztos, hogy gyakorlás közben és utána is sokkal tisztábban és hangosabban hallod majd a belső hangodat!

7. Gyógyulhatsz, amíg meditálsz. Természetesen a kifejezetten gyógyító célra megírt, kitalált gyakorlatok a leghatékonyabbak, de ha nem vagy beteg, nem kell feltétlenül ezeket választanod. Bármelyik technika segít megőrizni és megszilárdítani az egészségedet!

Kihagytunk volna valamit? Írd meg nekünk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top