Ezo

5 tipp a nyugodt metrózáshoz!

Könnyen felidegesít, ha metróra kell ülnöd vagy buszra kell szállnod? Segítünk, hogyan lazíts a zsúfolt szerelvényeken is!

1. Légy kedves!

Szörnyű érzés, amikor például egy veszekedést kell végighallgatnod, mert sajnos vannak, akik nem érzik, hogy annak nem feltétlenül egy metrókocsiban a helye. Vagy sokan egyszerűen csak udvariatlanok, és rálépnek a lábadra, oldalba könyökölnek. A jobbik eset, ha bocsánatot kérnek, mert akkor máris jobban érzi magát az ember, mint ha semmibe veszik. Ha viszont az udvariatlan utastársad észre sem veszi, hogy letarol, ahelyett hogy magadban dühöngenél, nyugodtan és higgadtan kérd meg, hogy figyeljen oda, és ne lépjen rá még egyszer a lábadra. Meg fogsz lepődni, mert az emberek nagy részére ennyivel is lehet hatni.

2. Légy könyvmoly!

Manapság egyre kevesebb időnk van olvasni, az utazással eltöltött időt viszont használhatjuk arra, hogy belemélyedjünk a kedvenc regényünkbe, vagy fogjunk egy angol könyvet és tanuljunk útközben. Sokan a telefonjukról nem veszik le a szemüket utazás közben: játszanak vagy nézik az e-mailjeiket, pedig kell néha egy kis szünet, amit pont a metrón lophatsz magadnak. A képzeletbeli utazás a valós utazás közben tényleg nagyon kikapcsol.

Nemcsak a tengerparton lehet...
Nemcsak a tengerparton lehet…

3. Hallgass vidám hangokat!

Itt nem feltétlenül zenére gondolunk, hanem arra, hogy hallgass a metrón madárcsicsergést vagy tengermorajlást. Van, aki a tetőn kopogó eső hangját szereti hallgatni, de keress olyat, ami a te kedvenced. Csak tedd a fülhallgatód a füledbe, csukd be a szemed, és két megálló között képzeld el, hogy egy fényes, madárcsicsergéses erdőben sétálsz, ropog a lábad alatt az őszi falevél. Hidd el, a városi kavalkádban jót tesz néhány természetes pillanat!

4. Helyezkedj!

Főleg ha hosszabb útra indulsz, nagyon fontos, hogy figyelj arra: kényelmesen ülj. Hozd ki a lehetőségből a legtöbbet. Nyilván tudjuk, hogy a metróülések nem a világ legkényelmesebb foteljei, de mégis próbálj figyelni a pozíciódra. Vigyázz, hogy a lábad ne zsibbadjon el, tartsd kényelmesen a derekad, a hátad, Megérdemled, főleg ha minden nap így utazol, hogy helyes testtartásban ülj.

5. Csak legyél!

A metró telis-tele van érdekes emberekkel: tinédzserek, idősek, frizurák, táskák, arcok tengere. Ne csinálj semmit utazás közben, ne vedd elő a telefonodat, és ne is olvass, ha csak ahhoz van kedved, nézegesd az embereket, ahogy sietnek a dolgukra, vagy nyugodtan cseverésznek a mellettük ülővel. Csak figyelj, és fedezd fel, mennyire változatos a világ, és igen, mind ezen a  bolygón élünk.

keretes cikk - vak

Karácsony a Nők Lapja Cafén!

A tartalomból:
Csokimikulásokat tesztelünk
Süss kekszet karácsonyra
Milyen karácsonyfát vegyünk?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top