Ezo

A teljesítmény hete

Október harmadik hetében összeszedhetjük magunkat, javul a koncentrációnk és a teljesítményünk is. Ha bizonyítani akarsz a munkában, hát most jött el a megfelelő alkalom.

Vigyázat, kötekedők a láthatáron! Vannak olyanok a környezetünkben, akik a kákán is csomót keresnek, és boldogan kritizálják a munkánkat. Ebben talán az a legszomorúbb, hogy ezt a körülmények, a helyzetek vagy a szakmánk teljes ismerete nélkül teszik. Egyszerűen azért, mert csak. Jó hírem van mindenkinek, aki úgy érzi, jogtalanul bántják, kritizálják vagy piszkálják: a héten a csillagok segítenek helyrebillenteni ezeket a helyzeteket, és segítenek jobb teljesítményt nyújtani. Nézzük csak, hogyan!

Az ideális munkaerő

A teljesítmény heteHogy milyen az ideális munkaerő? Például, sok szempontból olyan, mint a Mars a Szűzben. A Szűz Mars kitartó, következetes, céltudatos. Ha kell, apró lépésenként halad, szemét le nem veszi eltervezett céljáról, és ha kell, minden energiáját latba veti. Pontosan látja, hogyan kell jól (már-már tudományos alapossággal) beosztani az erejét ahhoz, hogy biztosan megérkezzen a céljához. A következő szűk két hónapban mi is lehetünk ilyen precíz, gyakorlatias, határozott munkaerők. A kérdés csak az, hogy mik lesznek azok a céljaink, amelyekért ilyen szisztematikusan megdolgozunk.

Kéthavi terv – a sikerek érdekében

Vegyél elő papírt, ceruzát, és tervezd meg a következő két hónapodat! Nevezd meg azt a célt, amit ez alatt az időszak alatt el akarsz érni a munkádban. Lehet ez előléptetés, dicséret vagy nagyobb év végi bónusz, esetleg a nagyobb szakmai elismerés vagy a fizetésemelés. Ezután írd fel hétről hétre, hogy mi az az öt dolog, amit azon a héten megteszel a célod érdekében. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a következő két hónap nagyjából negyven munkanapján mindig teszel valamit ezért a célodért. Mindig valami mást. Mindig valami többet. Ezzel pedig naponta egy-egy lépéssel közelebb jutsz célod megvalósulásához.

A kákán is könnyebb lesz csomót találni

A teljesítmény heteA Szűzben járó Mars hatására igazán szívesen kritizálunk másokat, és igazán szívesen trollkodunk. Külön igaz lesz ez azokra, akik eddig is ezt tették. Erre az időszakra jellemző lesz az, hogy sokan a tettek helyett az okoskodásba menekülnek. Az „ezt én is meg tudom csinálni” hozzáállás elhatalmasodik majd néhányunkon, akik elfelejtkeznek arról, hogy másoknak talán több éves, évtizedes erőfeszítései vannak abban, amit egy kézlegyintéssel elintéznek. Persze, lehet ezt tenni. De jó, ha tudod, hogy a te munkádat is ugyanígy fogják megítélni mások. Azaz, a te főnököd sem fogja komolyabban értékelni a teljesítményedet, mint ahogyan te értékeled másokét.

Mit tehetsz?

A kritizálási hajlamodat fordítsd pozitívba. Ne azt mond el, hogy mi rossz. Mondd el, hogy szerinted hogyan lehetne jobb. Különösen igaz ez a barátaidra, a munkatársaidra és a szerelmedre. Ők most örülnek a jó tanácsoknak, és a kedves, támogató megjegyzéseknek. Pontosan úgy, ahogyan te is ezeknek örülsz a következő két hónapos időszakban. Mi értelme lenne tehát olyat mondani vagy írni valakinek, amit te magad sem szívesen hallanál, olvasnál magadról?

A hét gondolata: „A megbocsátás a csodák otthona.” A Course in Miracles

Heti asztrotendenciák

A teljesítmény heteA Kosok most egy kicsit hepciásabbak, kötekedőbbek a megszokottnál. Jó lenne, ha egy kicsit lazítanának, és nem vennék annyira komolyan a dolgokat. A Bikák szívesen tennének igazságot két veszekedő fél között, de ennek könnyen az lehet az eredménye, hogy ők maguk is belekeverednek a veszekedésbe. Az Ikrek úgy érzik, hogy másoknak vannak kiszolgáltatva, és elvesztették befolyásukat a hétköznapok rohanása felett. Pedig könnyedén visszaszerezhetik az irányítást, ha akarják. A Rákok új emberekkel, új helyzetekkel ismerkednek meg. Ezek az újdonságok most jót hoznak nekik, ezért nem szabad félniük. Az Oroszlánok sértve érezhetik a hiúságukat, és ezt elég nehezen viselik. Érdemes lenne megbocsátóbaknak és elfogadóbaknak lenniük. A Szüzek lendületet nyerhetnek egy beszélgetésből, vagy épp egy lehetőség villanyozza fel őket. Mindenesetre olyan lendületben vannak, mint mostanában sohasem.

A Mérlegek arra vágynak, hogy egy kicsit végre a konkrétumok világával is foglalkozhassanak. Nekik most határozott tettekre és komoly döntésekre lesz szükségük. A Skorpiók könnyen keveredhetnek bele egy munkahelyi pletykába. Ezúttal nem a továbbadók lesznek, hanem a főszereplők. Ha meg akarod állítani a szóbeszédet, keresd meg a forrását! A Nyilasoknak sikerül megoldaniuk, meggyógyítaniuk egy egészségügyi problémájukat. A megoldáshoz talán egy új orvosra vagy természetgyógyászra lesz szükségük. A Bakok azzal szembesülhetnek, hogy már kész előítéleteket gyártott valaki róluk. Ha nem tudsz is változtatni ezeken az ítéleteken, alkalmazkodnod sem kell hozzájuk. A Vízöntők a tovarohanó idő fölött búslakodnak. Azon, hogy milyen hamar felnőnek a gyerekek, és milyen gyorsan elszalad velünk az idő. Ugye tudod, hogy ez azt is jelenti, hogy a rossz dolgok szintén hamar elmúlnak? A Halak végre megteszik azt, amire már régóta készülnek, csak éppen valamiféle a segítségre vártak. A segítség talán még mindig várat magára, de most a Halak megértik, hogy valójában nincs is rá szükségük.

A teljesítmény heteA hét könyve

Doreen Virtue: Angyaltarot kártya útmutató könyvvel

Doreen Virtue sokáig tanulmányozta a tarot rendszerét, mielőtt megalkotta volna saját Angyaltarot csomagját. Ebben a csomagban ötvözte a tarot több ezer éves bölcsességét az angyalterápiák és angyali üzenetközvetítések közben szerzett tapasztalataival. Az Angyaltarot gazdag jelképvilága – amelyben az angyalok és arkangyalok mellett sárkányok, egyszarvúak, tündérek és sellők is szerepelnek – ösztönző útmutatással szolgál mindannyiunk számára akár mindennapjaink során, akár pedig életünk nagy fordulópontjainál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top