Ezo

Igazából szerelem – januári szerelmi előrejelzés

Új sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben, Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatokban éljünk.

Minden hónap első napján az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano, The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívom segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják a következő időszakban a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását vagy elmélyülését. 

Mindig három kártyáról olvashatsz majd. Az első arra világít rá, milyen – régi sebzettségből fakadó – téves működésed akadályoz abban, hogy boldog párkapcsolatban élj. A második azt a gyógyító alapelvet mutatja meg, amelynek segítségével ez a téves működés átalakítható, megszüntethető. A harmadik pedig arról szól, mi az, ami e folyamat hatására megszületik benned; mi az a benned rejlő, égi ajándék, amelyre építve egyre boldogabb és egyre szerelmesebb életet élhetsz.

A szerelem kártyái januárra

Ami akadályozhat: téves hozzáállás
Ami a megoldást hozza: érzelmi kockázatvállalás
Ami megszületik: valóra vált álom

Igazából szerelem - januári szerelmi előrejelzés

1. lap: Téves hozzáállás

Szeretet, boldogság, élet. Vagy inkább: félelem, ítélkezés, halál? Melyiket választanád e két alapvető hozzáállás közül? Nyilvánvalóan az elsőt; azt, amelyik a szeretethez, a boldogsághoz, az igazán élt élethez vezet. Hiszen ki az, aki tudatosan a félelmet, az ítélkezést és az élettelen életet, vagyis a halált választaná? Tudatosan senki. Ám tudattalanul mégis sokan megtesszük.

A téves hozzáállás azt jelenti, hogy engedtél az egódnak, és rossz irányba fordultál. De hogyan történhet ez a tudtod nélkül? Téves a hozzáállásod, és rossz irányba tartasz, valahányszor

  • büszkeségből magasra emelt fejjel elzárkózol valakitől, aki a szeretetedre vágyna;
  • megharagszol valakire, és úgy maradsz – nem és nem bocsátasz meg, bármennyire is erre vágyna a lelked;
  • ragaszkodni kezdesz a fájdalomhoz: újra és újra lejátszod magadban a fájdalmat okozó jeleneteket, bármennyire régen történtek is;
  • engeded, hogy ami neheztelésnek indult, az idővel súlyos sérelemmé váljon;
  • bosszút forralsz az ellen, akiről úgy érzed, bántott téged (és bosszúvágy az is, amikor abban reménykedsz, hogy isten majd megbünteti…);
  • dacosan lázadozol valami ellen, csak azért, hogy a másiknak semmiképpen ne legyen igaza;
  • dührohamot kapsz, mert valami nem úgy történik, ahogy elvártad volna;
  • áldozatszerepbe kényszeríted magad, csak azért, hogy szeretetet nyerj a körülötted lévőktől.


Januárban tehát arra lesz lehetőséged, hogy észrevedd ezeket a helyzeteket,
és tudatosítsd magadban: ilyenkor nem abba az irányba tartasz, amelyikbe szeretnél. Ilyenkor nem a szerelmet, a szeretetet, valamint az öröm és a párkapcsolati boldogság megélésére való képességet építed magadban, hanem a félelemből fakadó ítéleteket és elvárásokat. Mindez pedig messzire távolít az áhított szerelemtől és a harmonikus párkapcsolattól. Ráadásul nem csak te szenvedsz az így kialakuló fájdalmas helyzetektől, hanem mindenki más is, aki a közeledben van.

Amikor ezt észreveszed, annyi a teendőd, hogy megállj, csinálj egy hátraarcot, és új szándékot fogalmazz meg. Ez az új szándék talán így hangzik: Észrevettem, hogy rossz irányba tartok, tévedtem. A másik irányt választom. Mostantól a szeretet útját járom, mert igazán élni akarok.
 

2. lap: Érzelmi kockázatvállalás

Ha megfogalmazod ezt az új szándékot, és (akár a tükörben önmagaddal szembenézve) hangosan ki is jelented, akkor fokozatosan ugyan, de alapvető változásokra számíthatsz. Egyre többször fogod azt érezni, hogy az ismerősként induló helyzetekben szeretnél másképp reagálni. Elkezd unalmassá válni számodra az, ahogy az érzelmi életed eddig zajlott, és (legnagyobb meglepetésedre) hajlandó vagy kockázatot vállalni kifejezetten kihívást jelentő szituációkban.

Igazából szerelem - januári szerelmi előrejelzésA január a bátorság hónapja, és végre lesz merszed kilépni a komfortzónádból és kipróbálni valami újat. Januárban úgy érzed majd, már nem az számít, hogy mindig minden kiszámítható és biztonságos legyen, hanem inkább az, hogy izgalmas legyen, meg életteli, meg játékos, meg meglepetéseket hozó …

Ebben a hónapban ráébredhetsz, mennyi kihasználatlan lehetőség rejlik benned. Azzal, hogy elkezdesz kockázatot vállalni, és már nem takargatod, hanem felvállalod magad olyannak, amilyen vagy, váratlanul kinyílik a világ, és egyre több szeretet áramlik feléd. Rádöbbensz, hogy senki nem azt várja tőled, hogy eljátssz valamilyen szerepet, hanem azt, hogy önmagad légy. Megtapasztalod, hogy pont úgy vagy szerethető, ahogyan vagy. Ha eddig esetleg attól tartottál, hogy mindenki rémülten futásnak ered, amikor találkozik valódi lényeddel, akit gondosan rejtegettél, akkor most meglepve veszed észre, hogy éppen ellenkezőleg: attól válsz egyre vonzóbbá, hogy bátran önmagadat adod. Ez a benned lezajló, felszabadító folyamat végül lehetővé teszi, hogy belefogj olyasmibe is, amiről eddig talán úgy vélted, nem neked való, vagy úgysem sikerülne, vagy már túl késő nekikezdeni.

Amikor már nem törekszel mindenáron a biztonságra, és nem akarod az irányításod alá vonni mindazt, ami körülötted történik, a veled kapcsolatba kerülő többieket is felszabadítod. Többé nem kell „félniük” az ítéleteidtől, az elvárásaidtól, a haragodtól, ezért ők is nyugodtan lehetnek önmaguk. Vajon milyenek a párkapcsolatok egy olyan világban, ahol mindenki harmóniában van önmagával, ezért örömmel adja a figyelmét és a szeretetét azoknak, akikkel találkozik? Szerelmesek. Békések. Mosolygósak. Huncutul nevetősek.

Ennek a világnak a megteremtését kezdjük el januárban. És nem kell hozzá semmilyen erőszakosan magadra kényszerített új szokás, egyszerűen csak annyi, hogy úgy döntesz: mostantól a másik irányt választod.

3. Valóra vált álom

Milyen remek lesz mindjárt azzal kezdeni az évet, hogy egy álom valóra válik! Ráadásul egy boldog álom! Talán tudod, talán nem, de az életünket valójában teljes mértékben a vágyaink irányítják – mindig az történik velünk, amit szeretnénk. „Ez aztán a marhaság!” – hördülsz most fel, hiszen hogyan is kívánhattad volna, hogy megszűnjön a munkahelyed, vagy elhagyjon a kedvesed, vagy megbetegedjen a nagymamád. A helyzet mégis az, hogy állandóan vágyakat küldünk ki az univerzumba, és azok szépen, sorban meg is valósulnak. Ha mégsem – vagy csak óriásinak tűnő késéssel –, annak az az oka, hogy ezek a vágyak gyakran egymásnak teljesen ellentmondóak. Ráadásul sokszor tévedésben vagyunk azzal kapcsolatban, hogy mi is a jó nekünk valójában. Így olyasmire vágyunk, amit ha megkapunk, sokkal több benne a fájdalom, mint az öröm.

Egyszerű példa erre, ha meg kell betegedned ahhoz, hogy végre pihenni tudj: nyugalomra és figyelemre vágytál, de azt hitted, ez nem jár neked „csak úgy”, hanem kizárólag akkor, ha ágynak dőlsz. Joggal gondolhatod, hogy ki a fene akarta a vírusos torokgyulladást, meg a lázat, meg az elesettséget, meg azt, hogy nem tudtál enni napokig! Ez az, amikor egy nem teljesen boldog álom válik valóra – a lazítást és a hétköznapi teendőkről való átmeneti megfeledkezést vágytad, de tudat alatt csak ezen a módon tudtad elképzelni a megvalósulását.

Ám januárban nincs mitől tartani, mert minden jel arra mutat, hogy egy olyan álmod fog valóra válni, ami csakis örömöt és boldogságot hoz! Ehhez pedig semmi más dolgod nincs, mit az izgatott várakozás. Nyugodtan engedd magad elábrándozni arról, milyen is lesz, amikor megvalósul az a bizonyos álom!

Szerelemmel és csodákkal teli januárt kívánok neked! Kriszta

Párkapcsolati Gyorsszervíz: Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
„Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, és végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top