Ezo

A csillagcsend hete

Mintha elcsendesedne körülöttünk a világ, mintha egy pillanatra kimerevedne a kép, és mintha mindenki arra várna, hogy valaki más tegye meg az első mozdulatot, az első lépést. Csillagcsend van, olyan égi nyugalom, amelynek állóvizét csak néhány hatás kavarja fel, de ezek is pontosan azt a célt szolgálják, hogy lássuk, mekkora a csend körülöttünk. Hogy miért és mire jó ez, azt megtudhatod asztrológusunk, R. Kövér Balázs heti elemzéséből.

Csillagcsend. Ugye milyen gyönyörűséges szó? Bár a hivatalos asztrológiai lexikonok és maga az asztrológia tudománya sem ismeri, azért ez a szó mégis gyönyörűen lefesti azt, ami a héten vár ránk: belassulás, nyugalom, gondolkodási idő – amit azután az adás és kapás örök törvényének megfelelően majd aktívabb időszakok követnek. De most még „csak” töltődünk és a nyugalmat keressük.

Ha unod az összegzéseket…

Miben is fáradtunk el tulajdonképpen? Igen, jól sejted, még ha nem is mered elhinni: a lezárásban, az összegzésben, a visszatekintésben és az újrakezdésben. Mintha a csillagok is tudnák, hogy az év második hónapjára mi, emberek annyi, de annyi lezáráson, elkezdésen, fogadalmon, azok kudarcán, és még ki tudja mi minden máson vagyunk túl, hogy szükségünk van egy kis pihenésre. Szükségünk van arra, hogy végre ne azzal gyötörjük az agyunkat, hogy mit miért tettünk (vagy nem tettünk), és nem is arról akarunk okoskodni, hogy mit hogyan teszünk majd. Egész egyszerűen csak lenni akarunk, lebegve a nyugalomban, és töltődni szeretnénk. Igen töltődni, hagyni, hogy töltődjünk, és nem erőszakkal, tevékenyen, összeszorított fogakkal, görcsösen csak azért is indíttatásból csinálni a töltekezést.

Szóval nincsen azzal semmi baj, hogy eleged van a hátratekintésből, nincs azzal baj, ha egy kis szünetet tartanál az önismereti munkádban, és nincs azzal sem baj, ha most úgy érzed, hogy szeretnéd, ha békén hagyna mindenki. Nyugodtan engedd meg magadnak ezt a lazítást, hiszen pont ebben támogatnak a csillagok és az égi hatások is a héten.

A csillagcsend hete

De, mi van, ha nem hagynak?

Most pont a bennünk lévő nyugalom utáni sóvárgás és a békevágy miatt könnyen élhetjük meg úgy a legártatlanabb, legegyszerűbb kérdést is, hogy zaklatnak bennünket. Egy-egy kérés durva beavatkozásnak tűnhet a személyes szféránkba – pedig természetesen nem az. Most nyugodtan mantrázhatod, hogy: „Ő a segítőm, nem az ellenségem!” Igen, ez nem egy klasszikus mantra, és nem is felel meg a megerősítések egy csomó feltételének, mégis sokat segít, ha ezt tudatosítod majd a héten mindenkivel kapcsolatban.

A héten mindenkinek megnőhet a szeretet, az elfogadás és a támogatás iránti vágya. Könnyű elvárni, hogy mások tiszteletben tartsák ezt bennünk, de vajon mi tiszteletben tartjuk-e másokban? Most nyugodtan adj figyelmet és támogatást mindenkinek a környezetedben. Hidd el, ez nem fogja megzavarni a lelki nyugalmadat, sőt nagyban hozzájárul majd ahhoz, hiszen a figyelmedért te is szeretetet és gondoskodást kapsz majd vissza.

Állj! Hátraarc!

A leglátványosabb asztrológiai esemény a héten a Merkúr csütörtökön aktuális „megállása”, majd az ezután megkezdett, majd egy hónapig tartó hátráló mozgása. (Mindez természetesen csak a Földről nézett látszólagos mozgás, maga a bolygó vígan halad a szokott irányban a naprendszerben.) A Merkúr nemsokára ismét visszatér a Vízöntő jegyébe a Halakból, és ott majd azon dolgozik, hogy visszakapjuk mindazokat a lehetőségeket, amelyeket pár hete már felvillantott előttünk, de valamiért nem éltünk velük. Igen, jól látod, megint lesznek kreatív, teremtő, változások csíráját hordozó heteink, de ezekről majd szép sorjában beszámolunk a maguk idejében. Egyelőre figyelj befelé, meditálj, és indulj el a belső békéd állapotába. Vagy legalábbis hagyd, hogy a csillagok arra felé sodorjanak, és ne állj ellen a benned megszülető csendesség igényének.

A hét gondolata: „A szeretet az, amivel együtt születünk. A félelmet itt tanuljuk meg. A spirituális utazás azt jelenti, hogy szélnek eresztjük a félelmet, és visszafogadjuk a szeretetet a szívünkbe.” – Marianne Williamson

 
A Rákok érzékenyek, segítőkészek a Nyilasok – Heti asztrológiai tendenciák

Kosok, előre! Jó, tudom, a jegy szülöttei máskor is szeretnek elöl haladni, de ezen a héten küldetésüknek érzik, hogy mindenkit vezessenek a maga útján, a maga céljai felé… ugye, így leírva kristálytisztán látszik, hogy ezt mindenkinek magának kellene megtennie? A Bikák továbbra is bölcs nyugalommal szemlélik az eseményeket. Mármint azokat, amelyek nem bosszantják fel őket. Most a legkisebb butaságok lehetnek a legbosszantóbbak a jegy szülötteinek, akik valójában a nyugalomra vágynak. Az Ikrek ügyesen intézi a hivatali ügyeket, és különleges képességet fedezhet fel magában: az irodában képes nyugalmat teremteni néhány kedves szóval, és képes szót érteni azzal is, akivel eddig nem tudott. A Rákok meglepődnek azon, hogy milyen mélyen megérinti őket egy beszélgetés. Pedig nincsen semmi meglepő abban, hogy a lelkük most nyitottabb és érzékenyebb. Az Oroszlánok nehezen viselik az időhúzást, és még nehezebben a tehetetlenséget. Nekik most az a legfőbb feladatuk, hogy segítőket találjanak maguk körül. A legszívesebben másoknak segítenek a Szüzek, akik most a segítségnyújtás energiájában találják meg a töltekezés és a lelki béke lehetőségét.

A csillagcsend hete

A Mérlegek a legszívesebben egyre hangosabban üvöltenének, de ez persze most sem old meg semmit sem. Ők úgy érezhetik, hogy senki sem törődik velük, de ez csak egy érzés, nem a valóság. Ezt érdemes észben tartaniuk. A Skorpiók ugyanazokat a köröket kezdik el futni, amiket egyszer már – látszólag – letudtak. Nekik érdemes visszaidézni a régi lépéseik tapasztalatait. A Nyilasok abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy sokan várnak tőlük útmutatást. Ez két okból is szerencsés a számukra: egyrészt mostanában nehezen kérnek segítséget, és most ezt nem is kell megtenniük. Másrészt szívesen segítenek másoknak. Most érdemes arra vigyázniuk, hogy ne vállalják túl magukat. A Bakok elkövetnek néhány bakit, vagy legalábbis látszólagos bakit, mert ezek igazából nem is akkora baklövések, és valójában egy új lehetőséghez vezethetnek el. A Vízöntők a bölcs derű érzését keresik magukban, és ezen a héten könnyedén meg is találhatják. Különösen az segít nekik ebben, ha belelapoznak egy-egy spirituális kötetbe, A csillagcsend hetehiszen most könnyedén értelmezik a leírt szavakat és alkalmazzák a gyakorlatokat. Mintha valaki más valósítaná meg a Halak álmait, legalábbis a jegy szülöttei ezt érezhetik. De ez csak egy félelem, egy olyan tévedés, aminek semmi alapja, hiszen minden Halak megkapja a saját lehetőségét a héten.

A hét könyve

Liz Greene: Kapcsolódás
Liz Greene asztrológus, jungiánus analitikus, a modern pszichológiai asztrológia egyik legnagyobb hatású alakja. Ez a kötete nemcsak azoknak nélkülözhetetlen olvasmány, akik az emberi kapcsolatok rejtelmeit az asztrológiai szimbólumrendszer segítségével kívánják értelmezni. Emellett a magyar nyelvű olvasó számára idáig ismeretlen következetességgel végzi el az asztrológia alapvető meglátásainak és C. G. Jung pszichológiájának „összeolvasását” is. Fantasztikus tárgyismerettel és gondolati gazdagsággal mutatja be, hogy az analitikus pszichológia emberképe és az asztrológiai ábra útmutatásai miképpen értelmezik és gazdagítják egymást

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top