Ezo

Az új vágyak születésének hete

Az előttünk álló hét az érzelmekről, az elfogadásról és az új vágyak megszületéséről szól majd. Asztrológusunk, R. Kövér Balázs útbaigazít a a vágyak és célok erdejében, és ahhoz is ötleteket ad, hogy hogyan kezeljük a héten a támadásokat. Mindent összevetve, a Halak újhold hete boldogsággal és megelégedettséggel zárul majd, ha nem félünk kimutatni és kimondani az érzelmeinket.

A mágikus Halak újhold hete különleges lehetőségeket kínál nekünk. Ahhoz, hogy észrevegyük ezeket a lehetőségeket, nem lesz elég nyitott szemmel járnunk. Sőt! Hovatovább teljesen mindegy, hogy mennyire van nyitva a szemünk, hiszen ezeket a lehetőségeket a szívünk fogja észrevenni. A kérdés tehát az, hogy mennyire tudod kinyitni a szívedet, mennyire tudod megengedni a lelkednek, az igazi önvalódnak, hogy ő irányítson az egó, az akaratos, sebzett, megbántott éned helyett.

Újabb állomás a hős útján

Van néhány kedvenc hasonlatom, amelyek időről időre visszatérnek a hétindító elemzéseimben. Az egyik ilyen, amikor egy vállalatot irányító igazgatótanácshoz vagy egy királyság arisztokratáihoz hasonlítjuk a bolygókat. A másik kedvelt képem az, amelyben egy hős vagy hősnő utazásának helyszíneként tekintünk az égre: minden csillagjegy egy-egy állomása a hős útjának, és minden bolygó egy-egy szerepszemélyiség, amelyet a hősünk megtapasztal. Ezen a héten ez utóbbi hasonlat jutott eszembe a Halak újholdra figyelve. A szombaton (március 1-jén) megszülető Halak újhold az a stáció, ahol hűsünk megáll még egy utolsót szusszanni, még egy utolsót kívánni, aztán már indul is tovább, hogy megérkezzen céljához, a boldogság és kiteljesedettség állapotába. (Persze tudjuk jól, hogy képzelt hősünk körbe-körbehalad, és nemsokára a Kosba lépő Nappal és a Kos újholddal újra útra kél…)
Elkezdődött a Halak újhold hete, az a hét, amikor különösen érzékenyek és intuitívak vagyunk. Intuíciónkat és misztika iránti fogékonyságunkat csak fokozza, hogy vasárnap (február 23-án) a Nap és a Neptunusz találkozott a Halak jegyében, és ennek az együttállásnak a hatását egész héten át érezhetjük majd. De most térjünk vissza hősünkhöz, az utazóhoz, aki már túlélt megannyi hányattatást, keresztülment rengeteg kalandon, magáévá tette a boldog élethez szükséges alapelveket, megtapasztalta a misztikus valóságokat, és most már felkészült rá, hogy új dolgokra vágyjon, felkészült rá, hogy olyan mélyen és őszintén sóvárogjon a boldogságra, hogy ez a vágy létrehozza önnön beteljesedését, a boldogságot.

Az új vágyak születésének hete

Szeretni vagy veszekedni?

A boldogság a nagy misztikusok szerint nem más, mint az isteni szeretetben való feloldódás, és ezt a Halak újhold állomásához érkező hősünk pontosan tudja. Hiszen a feltétel nélküli szeretet a Halak egyik fő témája, és az egyik fő fegyvere is. Ezen a héten érdemes kipróbálnod valamit: bárki is közelít feléd haraggal, agresszióval, támadó energiákkal egy kommunikációs helyzetben, te ne vedd fel a kesztyűt, inkább nyújts felé szeretetet. Ez a bibliai “Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel!” alapelv gyakorlati alkalmazása. Az A Course in Miracles szerint mindössze kétféle viselkedésforma létezik: a szeretet kimutatása és a szeretet követelése, az az állapot, amikor nem érezzük, hogy szeretve lennénk, ezért inkább támadunk, hogy végül a győzelemmel együtt szeretetet is szerezzünk. Természetesen ez a módszer nem működik, de ha a sértettségre, a veszekedésre szeretettel reagálunk, azzal nemcsak annak a szívét gyógyítjuk meg, aki veszekedni próbál, de a sajátunk is gyógyul ezáltal. Ez az elv mindig működik, ezen a héten pedig könnyedén ki is próbálhatod.
A Halakban együtt álló Nap-Neptunusz és a Halak újhold arra késztet bennünket, hogy sokkal erősebben keressük a szeretetet. És mivel kétféle cselekvésünk van: szeretünk vagy szeretetet követelünk, ezért ezen a héten mindkettőt sokkal intenzívebben tesszük majd. Intenzíven, az érzelmeinkben feloldódva fogunk szeretni, és igen, ugyanilyen intenzíven fogunk támadni, veszekedni vagy sértegetni, ha úgy érezzük, hogy nem szeretnek bennünket eléggé. Csak rajtad áll, hogy mit döntesz: szeretsz, vagy belemész a veszekedésekbe.

Használd ki a Halak újhold erejét!
Minden újhold az újrakezdés energiáját hordozza, a Halak újhold pedig lehetőséget ad arra, hogy újragondoljuk, újrateremtsük a vágyainkat és a vágyaink által meghatározott önmagunkat is. Most érdemes akár egy egész évre vagy akár egy egész életre visszamenőleg megnézned, hogy milyen olyan vágyaid vannak, amelyek már nem szolgálnak téged. Mik azok a célok, amelyekért még mindig rutinból, megszokásból küzdesz, pedig már nincs is rájuk szükséged, nem is okozna örömet, ha elérnéd ezeket. Ha rászánsz egy kis időt, és egyenként végigveszed a jelenlegi a céljaidat, talán meg is lepődsz azon, hogy mennyi minden nem is aktuális már. Nyugodtan engedd el ezeket.
A hétvégén a Halak újholddal együtt eljön az ideje az új vágyak megszületésének is. A Halak újhold vágyai mindig a belső fejlődésről, mindig a boldogság felé haladásról és mindig az érzelmekről szólnak. Egyszerűen csak engedd meg magadnak, hogy ezek a vágyak megszülessenek benned, kibontakozzanak a szívedben. Ezek a vágyak frissek lesznek, üdék és színesek, mint egy tavaszi virág. És ugyanúgy, mint a virágok a kertedben, a tavaszi újjászületés ígéretét és egy jobb év reményét hordozzák magukban.

A hét gondolata: “Be kell végre látnunk, hogy »egy embert meggyógyítani« nem annyit jelent, mint a régi állapotot visszaállítani, hiszen éppen az idézte elő a betegséget; a gyógyítás sokkal inkább az öntudat kitágítása, egy új és életigenlő út megválasztása révén érhető el” – Kurt Tepperwein.


Szívességet tesznek az Oroszlánok, eltévednek a Skorpiók – heti asztrológiai tendenciák

Az új vágyak születésének heteA Kosok a legszívesebben kiugranának a bőrükből. Hol örömükben, hol pedig azért, hogy senki se ismerjen rájuk és senki se találja meg őket. A Bikáknak kiegyensúlyozott lesz a hetük: ők úgy érezhetik, hogy egy fokozatosan lejtőssé váló ösvényen haladnak valami nagyon jó dolog felé. Az Ikrek végre olyan támogatót és segítséget kapnak, aki hatékonyan ki tudja őket mozdítani a holtpontról. A Rákok azon gondolkodnak, hogy miként tehetnék komfortosabbá az életüket. Ők meglepően jó megoldásokat és megnyugtató módszereket találnak. Az Oroszlánok megdöbbenve tapasztalják, hogy mindenki tőlük kér szívességet. Nekik fontos tudniuk, hogy nyugodtan mondhatnak nemet is. A Szüzek új kalandokba vágnak a héten, és végre megtalálják a megoldást néhány olyan problémára is, amelyekkel az elmúlt hetekben szembesültek.

A Mérlegek egy kicsit unatkoznak a hét elején, de szerencsére a hét második felében körülöttük is megindul az állóvíz áramlása. A Skorpiók úgy érzik, hogy eltévedtek a nagy rengetegben, és szükségük van némi útmutatásra ahhoz, hogy megtalálják a kivezető utat innen. A Nyilasok végre őszintén beszélhetnek az érzéseikről, és annak is eljön az ideje, hogy egy titkot megosszanak másokkal. A Bakok egy régi feladatot kapnak vissza abból a célból, hogy újra elvégezhessék, csak éppen sokkal jobban, mint eddig. A Vízöntők most azért küzdenek, hogy a munkájukat vagy a hobbijukat valaki elismerje és komolyan vegye végre. A Halak lehetőséget kapnak arra, hogy új életet kezdjenek azáltal, hogy a lelkükben lévő sérelmeket és meg nem értettséget szeretetté és elfogadássá változtatják.

A hét könyve
Csakragyógyítás – a testi-lelki harmóniáért
A csakrák az “örvénylő energiák” testünkben található központjai, melyek az ember testi, szellemi, érzelmi és lelki egyensúlyát segítenek fenntartani. A csakragyógyítás lényeges elemei a színek, az ősi mítoszok ismerete, az archetípusok, a testmozgás, a kristályok, a meditáció, a vizualizáció, illetve megerősítések. A kötet hasznos tanácsokkal, gyakorlati útmutatóval szolgál a csakrák harmóniájának megőrzéséhez, illetve megmutatja, miként szüntethetjük meg az elzáródásokat, és hogyan hozhatjuk újra egyensúlyba testünk energiarendszerét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top