Ezo

Az újra megkapott lehetőségek hete

A héten sok párkapcsolattal, szerelemmel kapcsolatos helyzetet azért kapsz vissza, mert már meg tudod oldani, meg tudod ragadni, vagy épp el tudod engedni. Ez a szív gyógyulásának időszaka, amikor elengedheted a fájdalmakat, a sérelmeket, és megnyithatod a lelkedet a szeretet előtt, amely megjavíthatja a jelenlegi kapcsolatodat, vagy hozhat az életedbe egy újat is.

Egy pillantást érdemes vetnünk a héten kedvenc bolygónkra, a Vénuszra: mintha egy gyönyörű, felcicomázott királylányt látnánk, aki önmagát száz tükörben nézi. De ez bizony száz régi tükör, így amit lát benne az nem felel meg az aktuális helyzetnek. Az egyikben túl nagy az orra, a másikban túl kicsi a feje, a harmadikban nagy a hasa, a negyedikben görbe a lába, és így tovább, hiszen Vénusz királylányunknak száz tükre van. Száz régi tükre, hogy egészen pontosak legyünk, és ő nem gondol bele abba, ami nyilvánvaló: ezek mind elátkozott tükrök, amelyeket olyan királyfiaktól kapott, akik nem teljes fényében, nem teljes szépségében látták őt, hanem mindannyian valaki máshoz hasonlítgatták, mindannyian meg akarták változtatni – mert nekik kellett volna változniok. Éppen ezért mindaz, amit gyönyörű Vénuszunk a tükrökben lát, nem fedi a valóságot. Ezek a tükrök vagy torzak, vagy egy régi képet mutatnak, amely talán egykor igaz volt, de a helyzet azóta megváltozott. Hogy varázstükrökről van szó, az, gondolom, nem meglepő. Vénusz királylány már nézegeti egy ideje a tükröket, amikor végre ezen a héten elkezd segítséget kapni. Olyan segítséget, amely minden tükröt visszavarázsol valódi tükörré, hogy végre mind a százan a valóságot, Vénusz szépségét mutathassák.

Te vagy a királylány

Ez a gyógyító segítség eseményeken, beszélgetéseken, véletlen találkozásokon keresztül érkezik, ami pedig ennél is jobb hír, hogy Vénusz királylány te vagy. Te vagy az a gyönyörű és szeretetteli lélek, aki egy elvarázsolt királylány torzra varázsolt tükreiben nézegeti magát, és eddig talán feltétel nélkül elhitted, amit ezekben a tükrökben látsz. Mostanában azonban rengeteget dolgoztál magadon, rengeteget fejlődtél, rengeteget tapasztaltál, és itt az ideje annak, hogy egyel magasabb szintre lépj, oda, ahol felismered, hogy ezek a tükrök torzítanak. Nem kell őket kidobni, elég lenne megjavítani, újra szeretettelivé varázsolni őket. Ebben segít neked a Vénusz és az Uránusz többszörös együttműködése a héten. Nézzük meg, hogyan!

Az újra megkapott lehetőségek hete


Vénusz és Uránusz segítő kapcsolatban

Kezdjük az unalmas szakmai résszel, hogy aztán visszatérhessünk a tündérmesénkbe. A Vénusz egy ideje már a Vízöntő jegyében, tehát az Uránusz uralma alatt járja égi útját. Ezen a héten kedden pedig egzakt szextilbe, egy segítő fényszögbe kerül a két bolygó. Márciusban sokan kaptunk vissza olyan helyzeteket az élettől, amelyeket szeretnénk elfelejteni, szeretnénk lezárni. Sokan valószínűleg úgy is véltük, hogy ezen túl vagyunk, ám ezek a helyzetek egyre csak jönnek. És ekkor érezzük meg a Vénusz–Uránusz szextil gyógyító erejét: a lehetőséget, hogy ha teszünk érte, akkor meggyógyíthatjuk a múltunkat, és meggyógyíthatjuk azt a jelent, amit ez a múlt okozott. A jelen gyógyítása pedig azért fontos, mert a jelenünkből születik meg a jövőnk.

Milyenek is a tükröt tartó hercegek?

Visszatérve a királylányos tündérmesénkbe, mi is változik Vénusz életében, ami segít felismerni saját szépségét és saját erejét? Az, hogy azok a királyfiak, akik a tükröket neki adták, visszatérnek az életébe. Igen, tudom, ez az a pont, ahol a kedves olvasó, ha valaha is volt egy rosszul sikerült szakítása, jobban megretten, mint egy óvódás, amikor a hétfejű sárkány jön el a királylányért. De nyugalom! Hadd jöjjenek csak azok az exek! De tudod mit, ezek a királyfik most nemcsak exeket szimbolizálnak, hanem ex- és jelenlegi szerelmeket, családtagokat, főnököket, munkatársakat, ügyfeleket, barátokat, ismerősöket – bárkit, akivel valaha kapcsolatba kerültél, és aki olyan elvárásokat aggatott rád, amelyeknek képtelen voltál megfelelni.

Az újra megkapott lehetőségek heteSzóval, Vénusz királylányunk ezen a héten azt láthatja (vagy talán már a múlt hét végén észrevette), hogy a királyfik hosszú tömött sorokban érkeznek a palotába. Nini, itt van az, amelyik miatt úgy érezte magát, hogy nagy a hasa. Nézzük csak meg közelebbről ezt a herceget! Az egy dolog, hogy nem szőke, és nincs lova, de 160 kiló! Igen, nem tévedés, ő az, akinek nagy a hasa, és nem a királylány. Vagy ott az a másik, az is erősítette a hasparát, nézzük csak meg őt is! Ő daliás is, vékony is, a hasa is kockás… csak éppen gyerekkorában volt kövér, és irigyelte, hogy királylányunk nem napi 20 órás edzéssel tartotta formában magát, hanem egyszerűen szép volt.

Aztán ott van az a herceg, aki szerint Vénuszunk lába görbe. Érdekes megjegyezni, hogy a herceg azért kapta az Ottokár nevet a keresztségben, mert szülei látták, hogy itt bizony akkora o-lábbal állunk szemben, amekkorát érdemes egy O betűs névvel is megfejelni. Gyorsan észrevehetjük, hogy minden herceg a saját valódi vagy vélt hátrányait, nehézségeit, félelmeit vetítette Vénusz királylányba. És igen, ha ez a mese rólad szól, akkor az azt is jelenti, hogy most újra találkozván a régi “hercegekkel”, a régi helyzetekkel, a régi elvárásokkal felismerheted, hogy mi a helyzet. Sokan torz tükröt tartottak eléd (és nyilván te is tartottál torz tükröt mások elé). Amikor elhitted ezeket a torz képeket – amelyek mások elvárásairól, és mások félelmeiről szóltak – akkor adtál lehetőséget másoknak arra, hogy bántsanak. Most azonban, amikor már megerősödve mersz belenézni ezekbe a tükrökbe, amikor megerősödve találkozol ezekkel az emberekkel vagy helyzetekkel, felismerheted, hogy azért, mert egyszer rosszul oldottatok meg valamit, nem kell újra elrontanotok ugyanazt.

Ismerd fel: gyönyörű lélek vagy!

A Vénusz–Uránusz fényszög által újra megszervezett találkozások gyógyító erejűek lesznek. A torz tükrök egy része ezen a héten hála az exek és sok múltbeli helyzet visszatérésének meggyógyul. Hogy mi lesz a tükrök másik részével? Azok még maradnak egy darabig, hogy más fényszögek gyógyító ereje javíthassa meg őket. De addig is, amit már most tudatosíthatsz magadban: nem olyan vagy, amilyennek mások akarnak láttatni téged. Egyedi vagy, egyszeri és megismételhetetlen. Az Univerzum szeretete és játékos alkotó kedve hozott létre, hogy általad megtapasztalásokat, boldog megtapasztalásokat szerezzen. Ha valaki meg akar változtatni, ha valaki szerint nem vagy elég jó úgy, ahogy vagy, megteheted, hogy azt mondod: “Kedvem van a változáshoz, teszek egy próbát.” És azt is válaszolhatod: “Úgy érzem, nincs igazad, ebből a szempontból én így vagyok szép, így vagyok jó, így érzem jól magam. Ha nem tetszik, nem velem van dolgod.” Csak rajtad múlik, hogy mikor mit válaszolsz. De egyvalamit soha-soha ne tegyél meg: egyetlen egy királyfinak se hidd el, hogy nem vagy úgy is tökéletes, ahogy vagy.

A hét gondolata: “A szeretet végső misztériuma az, hogy mélyen önmagadba nézve megtalálod, ki vagy, de aztán a szeretet felajánlásával ezt az Ént odaajándékozzuk. Nem akarok félembert adni a kedvesemnek, így meg kell találnom saját teljességemet.” – Deepak Chopra

Az Ikrek kilépnek az időből, a Bakok tudást szereznek – heti asztrológiai tendenciák

Kosként nem lesz nehéz mély gondolatokra szert tenni a héten. A jegy szülöttei most filozofikus, világmegváltó hangulatban vannak – és mindent jobban tudnak másoknál. A Bikákra nagy szüksége van a héten, nekik egy ismerősüket kell kisegíteniük, megmenteniük egy váratlan helyzetben. Az Ikrek végre kiléphetnek az óra és a naptár diktálta őrült tempóból, és felismerhetik, hogy az idő egyszerűen és jól kezelhető. A Rákok családösszefogó szerepe megnő, hiszen az ő jelenlétük sokakat hozzásegít a nyugalmuk eléréséhez. Az Oroszlánoknak el kellene engedniük egy régen vágyott célt, pusztán azért, hogy más, újabb célok jobban haladhassanak. A Szüzek a legszívesebben jól megmondanák a magukét. És erre alkalmuk is lesz. Ez mégsem jó ötlet, hiszen veszekedés, és végső soron örök harag is lehet belőle.

A Mérlegek végre rájönnek, hogy mi az, amit régóta rossz irányból néznek. Az új nézőpont új ötleteket és új lehetőségeket szül. A Skorpiók meglepetten tapasztalják, hogy a baráti körükben mély változások mennek végbe, és talán már le is cserélődtek a régi fontos emberek körülöttük. A Nyilasok pontosan ki tudják fejezni magukat, és pontosan el tudják mondani, amit szeretnének. Tehát az értetlenkedőket a téma zavarja, és nem a szavak. A Bakok olyan tudásra tesznek szert, amit hosszú távon használhatnak majd, és csupa olyasmivel foglalkoznak, ami igencsak hasznos lesz a későbbiekben. A Vízöntők a nosztalgiázás és a jövőtervezés különös elegyében élnek. Nekik érdemes vigyázniuk, hogy a jövő terveit ne a múlt újra felbukkant vágyai határozzák meg, hanem a jelen pillanata. A Halak végleg megoldhat egy munkahelyi konfliktust, ez azt is jelentheti, hogy valakivel a feszültté váló munkakapcsolat szerencsésen megszakad.

A hét könyve

Brené Brown: Élj szívvel-lélekkel
Nagyon sokan nem merjük megmutatni, kik is vagyunk valójában, mert tartunk mások véleményétől, ítéletétől, félünk, hogy nem vagyunk elég jók. Ugyanakkor mindannyian ismerünk olyan sikeres embereket – ha csak hallomásból is –, akik csodálatos és inspiráló életet élnek. Az ő történetük általában arról szól, hogy teljes egészében elfogadták önmagukat saját tökéletlenségükkel és sérülékenységükkel együtt. Brené Brown könyve segít eljutnunk a szívvel-lélekkel élt, önmagunk teljes elfogadásán alapuló életig. A könyvet olvasni olyan, mintha hosszas és felemelő beszélgetést folytatnánk egy bölcs baráttal, akitől együttérzést és hasznos tanácsokat kapunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top