Ezo

Így vonzhatod be a szerencsét a héten!

Ez a hét alkalmas arra, hogy visszatérj a jó szerencse áramlásába. Most az a feladatunk, hogy megtaláljuk magunkban azt a belső hangot, amely vezet bennünket, és amely hatékonyabban mutatja a boldogság felé vezető utunkat, mint bármelyik GPS. Asztrológusunk, R. Kövér Balázs segít megtalálni magunkban ezt az irányjelzőt.

Szerencse. Szerencsétlenség. Sors. – Ugye, milyen súlyos szavak? Ugye, mennyi mindent látunk mögéjük? Jobbára azt látjuk beléjük, hogy olyan erők irányítják a sorsunkat, amelyek nincsenek tekintettel se istenre, se emberre, és teljesen kiismerhetetlenek. Mert ugye, a szerencse vak, a sors meg szeszélyes. Mi, emberek pedig itt kucorgunk, fejünk felett ezekkel a hatalmas és kiszámíthatatlan erőkkel, és hagyjuk, hogy dróton rángassanak bennünket. Legalábbis a középkori ember világképe szerint hagytuk ezt. Nekünk pedig, a XXI. században pont az az egyik feladatunk, hogy meggyógyítsuk magunkban és a kollektív tudattalanban ezeket a képeket, hogy nekünk is jobb életünk legyen, és az unokáinkra is egy másik gondolkodásmódot hagyjunk hátra. Máris mondom, hogyan csináljuk ezt a héten!

A héten javítsd a szerencsefaktorod!

 

Ki áll a szerencséd útjában?

Megszokhattad már, hogy itt, a hétindító ezotéria rovatban gyakran nem a fényszögek “régi energiás” értelmezését találod, hanem azt olvassuk ki egy-egy fényszögből, hogy hogyan gyógyíthatjuk meg magunkban azt a helyzetet, amelyet ez a fényszög a több száz évvel ezelőtt élt asztrológusoknak jelzett. Itt van máris a hét egyik legérdekesebb fényszöge és legerősebb gyógyulási lehetősége: a Nap és a Jupiter közötti kvadrát. Ez a tanító fényszög kedden egzakt, de az egész hetünket beragyogja, áthatja energiáival. Mi történik ebben a fényszögben? A Nap, a legnagyobb jótevő, erőteljes segítő energiáiról híresült el a nyugati asztrológiában, és ő jelöli az ént, az öntudatot. A Jupiter a Nagy Szerencse bolygója. A kvadrát pedig két elv egymásnak ütközését szimbolizálja, akadályoztatást, méghozzá olyan módon, hogy csak nagy erők árán lehessen eredményt elérni.

Na most, ha ezeket a mondatokat kiragadom a szövegkörnyezetből, egyáltalán nem biztos, hogy a szerencsére kezdünk el asszociálni róla, ugye? És ez nem is baj, hiszen ez a fényszög, ha spirituális szempontból értelmezem, pontosan a szerencsénk “meggyógyítását” szolgálja. Mint látjuk, a héten az öntudatunk és a szerencsénk feszül egymásnak, vagy ha úgy jobban tetszik: az öntudatunk és a szerencsénk egymás útjában áll. Mintha arra hívná fel ez a fényszög a figyelmet, hogy nemcsak a saját szerencsén kovácsai lehetünk, de bizony a saját szerencsénk akadályai is. Itt az ideje tehát megvizsgálni, hogy mivel akadályozzuk a szerencsénket, hiszen úgy tűnik, csak mi magunk állunk a szerencsénk útjában.

Olyan szerencsés vagyok! Vagy mégsem?

A héten ne menekülj a szerencsétlenségek, és a véletlenek elől. Sőt! Nézz velük szembe, és vizsgáld meg őket. Egyszerűen csak nézd meg, hogy mik azok az események a múltban, amikor szerencsétlennek érezted magad, és vizsgáld meg őket, innen a “jövőből”. Most már biztonságosan visszanézhetsz, nem kell félned a szembesüléstől. Vizsgáld meg, hogy mit tehettél volna, és nézd meg azt is, hogy miért nem tetted azt. Vigyázat, ez nem az önvád ideje! Nem az a lényeg, hogy okold magad. Sőt! Az a lényeg, hogy egyszerűen csak legyen egy objektív képed arról, hogy hogyan szoktál döntést hozni fontos kérdésekben, nehéz helyzetekben.

Ha ezt megvizsgálod, látni fogod, hogy nagyon hasonló mechanizmusok mentén döntesz. Lehet, hogy haragból hozol rossz döntést. Vagy a sietség miatti kapkodás az ok. Esetleg az, hogy nem hallgatsz másokra. Vagy pont az, hogy rossz tanácsadóid vannak. Netán nem hallgatsz a belső hangodra. Még egyszer szeretnélek emlékeztetni, nem az önmarcangolás a cél, sokkal inkább a higgadt elemzés, ami megmutatja, miként döntesz rosszul, miként lépsz ki a szerencse áramlásából, miként gátolod te magad a szerencsédet. Ha erre megvan a válaszod, máris mehetünk tovább, hiszen felismertük az okokat, jöhet a gyógyítás, a helyzet megjavítása!

Szerencse GPS

Ha megvannak az eddigi szerencsegátló lépéseid, igen egyszerű a dolgod: legyél megfontoltabb! Igen, nem figyelmetlenségből nem azt írtam, hogy csinálj mindent máshogy, hiszen nincs arra garancia, hogy megint minden úgy lesz. De az biztos, hogy ha ezentúl figyelmezteted magad a nagy döntések előtt, hogy hogyan szoktad elrontani a dolgokat, ha megállsz egy pillanatra, és nemcsak a helyzeten gondolkodsz, hanem azon is, hogyan dönts ebben a helyzetben, akkor máris előrébb leszel egy lépéssel. Ez a te személyes szerencse GPS-ed egyik fele. A másik fele pedig a lényed legmélyén lévő bölcs éned.

Igen, mindannyiunkban végtelen bölcsesség lakik belül, de gyakran nem figyelünk rá. Gyakran nincs időnk arra, hogy meghalljuk magunkban ezt a bölcsességet, és gyakran szabályokhoz kötjük a bölcsesség megszólalását. “Mindig az első ötlet származik a belső hangodtól, a második a rossz ötlet!” “A jó ötletek hajnalban jönnek!” “A belső bölcsességed csak meditációban szólal meg.” Ilyen és ehhez hasonló mondatokkal lépten-nyomon találkozhatsz. Hogy mi a baj velük? Lehet, hogy ezek a mondatok igazak lesznek rád. És az is lehet, hogy nem. A belső bölcsességünk, a belső hangunk ugyanis pont olyan egyedi, mint mi magunk.

Ahogy nem igaz, hogy minden ember kék szemű, ugyanúgy nem igaz, hogy mindig az első gondolat a jó gondolat. Mert vannak barna, zöld, és szürke szeműek is, és bizony van az úgy, hogy az első gondolat a pánik gondolata, és csak a sokadik gondolatodban bukkan fel a belső bölcsességed hangja, ami legközelebb persze simán lehet első is. Akkor mi a megoldás? A megoldás – mint olyan sokszor – most is az önismeretben rejlik. Azt a folyamatot, amelyben átgondolod, megvizsgálod, hogy ez a gondolat-e a jó gondolat, nem fogod megúszni.

Akkor hallgass a belső bölcsességedre, ha…
… az nyugodt. (Tudod: ő egy nyugodt-bölcs erő.)
… egyértelmű. (Tudod: bölcs, nem fog öt dolgot javasolni egyszerre.)
… napokig ugyanazt mondja. (Tudod: bölcs és a bölcsesség örök, nem változik egyik percről a másikra.)
… szeretetteli. (Tudod: bölcs, tehát nem agresszív, és nem diktátor.)
Ha erre a nyugodt, egyértelmű, állhatatos és szeretetteli hangra hallgatsz, az minden helyzetben a jó szerencse felé terelget. Mert annak van szerencséje, aki tesz is érte, és aki afelé halad. Ha úgy tetszik, annak van szerencséje, aki belső bölcsességét követve tudatosan tartja magát a jó szerencse áradásában. Ez az ember pedig lehetsz te is.

A hét gondolata: “Egészen addig hajlamosak vagyunk a fájdalom útját járni, amíg el nem érkezünk egy pontra, ahol elegünk van a bántó dolgokból, és mindennél jobban vágyunk a békére és a szeretetre. A sorsunk az, hogy egészen addig játszhatjuk haszontalan szerencsétlenségeink játékát, amíg egyértelműen ki nem jelentjük, hogy egyszer és mindenkorra végeztünk velük. Vajon mennyi fájdalmat kell még elszenvednünk addig, amíg már nem vágyunk többre? Úgy tűnik, annyit, amennyi ahhoz kell, hogy már ne akarjunk többet.” – Marianne Williamson

 

Békülékenyek az Oroszlánok, éhesek a Skorpiók – heti asztrológia tendenciák

A Kosok talán nem értenek egy-két helyzetet a héten. Az önostorozás helyett ilyenkor a nyitottság és a kérdezés fog segíteni nekik. A Bikák kedvenc mondata az “Akkor is!”. Legalábbis ezen a héten. A makacsság azonban nem mindig vezet célra. Az Ikrek megtapasztalhatják, hogy valóan nincsenek véletlenek: elég egy kicsit tenniük azért, hogy minden sikerüljön. A Rákok egy régi érzelmi seb begyógyításán dolgozhatnak, elég nagy sikerrel. Az Oroszlánok békülnek, méghozzá olyasvalakivel, akivel össze sem vesztek, de ő valószínűleg azt hitte, hogy harag van közöttük. A Szüzek régi eszközökkel szeretnének megoldani új helyzeteket, de ez valószínűleg nem fog menni. Itt az ideje, az újításnak.

A Mérlegek elcsodálkoznak azon, hogy milyen egyszerűen mennek a dolgok. Vigyázat, ha elkezdenek túlbonyolítani, az nem lesz jó megoldás. A Skorpiók a főzőcskézésben és az evésben is örömüket lelik, ők kulináris kalandokra számíthatnak. A Nyilasok akkor is nyugalmat árasztanak magukból a héten, ha valójában feszültség van bennük. A Bakok nem tudják becsapni a környezetüket: most mindenki pontosan tudja, hogy mit éreznek valójában. A Vízöntők a szerelemről tanulhatnak meg fontos alapszabályokat, amelyeket használva boldoggá tehetik a párkapcsolatukat. A Halak végre megérkeznek a jelen pillanatba, és az álmodozás helyett a cselekvést választják.

A hét könyve

Kwan Lau: Feng Shui

A régi kínaiak szerint nagyon fontos a tárgyak térben való elhelyezése. Otthonunk és munkahelyünk berendezése is hatással van a magatartásunkra, sőt a lelkünkre is. A kínai népi bölcsesség és mitológia arra tanít minket, hogy az effajta befolyások alakítják a viselkedésünket. A fizikai környezetünk teljes képet nyújt minden pozitív és negatív, barátságos és ellenséges, harmonikus és kártékony energiáról körülöttünk. Ez a könyv megmutatja, hogyan rendezzük el a tárgyakat annak érdekében, hogy harmóniában éljünk, és boldogok legyünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top