Aktuális

Szállj ki a mókuskerékbõl!

Hétfõ: új hét, új fogyókúrarecept! Kedd: a máris megszegett fogyókúrát fitneszedzéssel próbálom életben tartani. Szerda: ráveszem a páromat, hogy mozogjunk együtt, hátha akkor tovább bírom öt percnél.





Csütörtök: az elmaradt feladatok miatt egyre feszültebb vagyok. Péntek: látogatás az energiagödör mélyén. Szombat: most már tényleg elkezdem az intimtornát. Vasárnap: megfogadom, hogy a jövő héten mindent bepótolok! Ugye, ismerős a fenti “hetirend”. Én elhatároztam, hogy kiszállok ebből a mókuskerékből! Kérdéseimet Kriston Andrea egészségtanárnak tettem fel. Kiderült, hogy jól ismeri ezeket a problémákat, s “csupán” annyit mesélt el nekem, ő hogyan küzdötte le ezeket. Hiszek benne, hogy az itt következő tanácsai nem csak nekem segíthetnek.

I. Ez a túlsúly, jaj de nehéz!

– Rajtam is volt tizenhét kiló fölösleg – kezdi Andrea –, így a csapdákat jól ismerem. Divatos fogyókúrákba kezdtem, amitől az anyagcserém lelassult, s az energiamegvonásra fokozott raktározással válaszolt, ahogyan az embertelen edzések ellen is fellázadt a testem.
Először azt kell tisztázni, valóban szükséged van-e fogyásra? Az egészségnek rendszerint a hat kiló fölötti felesleg árt. Akkor is érdemes fontolóra venni a diétát, ha egyszerűen téged zavar a túlsúly: de csakis akkor, ha téged, és nem a környezetedet!


Aranyszabályok:

1. Addig is, amíg sikereket érsz el, azt emeld ki magadon, ami szép!

2. Szeresd magad! Ha utálod a kövérséged, gyorsan meg akarsz szabadulni tőle, és így elkerülhetetlen lesz a kudarc!

3. Élvezd a fogyókúrát, mint annak bizonyítékát, hogy hatalmad van a tested felett!







II. Egy kicsi mozgás senkinek sem árt?

– A hirtelen felbuzdulók klasszikus hibája, hogy ellátogatnak a legközelebbi fitneszterembe, és sorra próbálják az erőgépeket és a foglalkozásokat. A súlyzóval végzett gyakorlatokkal gyötrik az ízületeiket és a lelküket is.

A szökdeléssel fűszerezett órák pedig felérnek egy merénylettel a mell tartószalagai és a női gátizmok ellen.
Amit elmulasztottak szüleink és tornatanáraink, azt pótold be: tanuld meg, milyen mozgások segíthetnek a formás alakhoz, miközben védik a női belső szerveket.


Aranyszabályok:

1. Ami TILOS: szökdelés, ugrálás, függőlegesen végzett, erős terpesztések és súlyzózás!

2. Legmegfelelőbb a saját tempód, ne akarj utánozni másokat!

3. Olyan szakember segítségét kérd, aki figyelembe veszi, hogy nő vagy! Az általa ajánlottakat fáradásig végezd!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top