Aktuális

Szállj ki a mókuskerékbõl! – II. oldal

III. Apukám, próbálj meg lazítani!

– A férfiaknak éppúgy körültekintően kell elkezdeniük sportolni, mint a nőknek! Hétfőnként tele vannak az orvosi rendelők “öregfiúkkal”, akik az alapos bemelegítés nélküli, vasárnapi futballmeccseken sérültek meg. Pedig nekik is azok a mozgások ajánlottak, amelyek az ízületek körüli izmokat erősítik. Nyugodtan vond be párodat is olyan gyakorlatokba, amelyek ellazítanak, különben ízületei idővel merevek lesznek, és ez bizony kihat a lelkére: az is veszít rugalmasságából.

Aranyszabályok:

1. A fiúk is csak vízszintesen vagy négykézláb végezzenek súlyzós gyakorlatokat!

2. A férfi gátat is védeni kell, különben a potencia bánja!

3. Futás annak ajánlott, akinek a térdízületei is egészségesek.



IV. Mindjárt robbanok!

– Szorult helyzetekben ősi ösztöneid azt súgják: “Támadj, vagy védekezz!”, és ehhez rendkívül sok energiát mozgósítanak. Az ösztönök parancsát azonban rendszerint elfojtod, ám az általuk felszabadított energia ott tombol benned, és ez feszültséget okoz. Megtanulhatók a feszültségoldó technikák, igyekezz mindig az adott szituációnak legmegfelelőbbet bevetni!

Aranyszabályok:


1. Izomfeszítés, majd lazítás, ez felhasználja a feszültségkeltő energiákat! Még a buszmegállóban is kipróbálhatod!

2. Toporzékolj! (De előtte zárd be a fürdőszobaajtót!) Így elbomlanak a stresszhormonok, mert amíg azok jelen vannak, hatnak!

3. Keresd meg, melyek az állandó feszültségforrások az életedben! Próbáld meg elkerülni ezeket, vagy közeledtükre relaxációval felkészülni!



V. Erőm végén járok!


– Az energiatartalékaid teljes lemerülésének oka, hogy mindenki más elvárásainak próbálsz megfelelni, miközben a saját igényeidről már teljesen megfeledkezel. Ne te legyél az utolsó a sorban! És ezt fogadtasd el családoddal is! Be fogják látni, így ők is jól járnak: egy kiegyensúlyozott, elégedett nő sokkal többet tud adni a körülötte élőknek, mint egy fáradt, állandó restanciákkal birkózó.

Aranyszabály:

1. Most elsősegélyre van szükséged: csukd be magad mögött a lakásajtót, és hagyd otthon a határidőnaplód! Találkozz barátnőiddel, vagy válassz olyan programot, amelyik kikapcsol!

2. Ha már jobban vagy, készíts egy listát mindarról, ami neked örömet nyújt! Légy őszinte önmagadhoz!

3. Merj megújulni! Kívül, belül egyaránt. Olyan “őrültségek”, mint egy új hajszín vagy egy hastánctanfolyam, csodát tesz!



VII. Nem csak a gésák tudhatják!


– Ha fontosnak tartod, hogy nem látható, rejtett izmaidat is karbantartsd, máris sokat tettél egészségedért és tartós, boldog partnerkapcsolatodért! Az intimtorna segítségével beveheted testednek azon részeit is, amelyekről eddig azt hitted, hogy önálló életet élnek: olyan izmok működését is tudatosan fogod irányítani, amelyekről nem is tudtál!

Aranyszabályok:


1. Szakképzett tréner segítségét kérd a gyakorlatok elsajátításához, így biztosan elkerülheted az egészségkárosító mellékhatásokat!

2. Az intimtornát bátran ajánlhatod férfiaknak is. Nekik legalább akkora szükségük van rá, mint a nőknek.

3. A gyakorlatokat addig végezd, amíg nő vagy, azaz életed végéig!


VIII. Összecsapnak a fejem fölött a hullámok!

– Én is minden reggel nagyon optimistán veszem számba a tennivalóimat, úgy érzem, akár ezerféle dolgot is meg tudnék csinálni. Persze, ahogy telik a nap, úgy derül ki, hogy ma sincs gumiból az idő. Ilyenkor érdemes egyszerűen újragondolni a napi penzumot, és az igazán fontosakra koncentrálni.

Aranyszabály:


1. Este: légy megengedő önmagadhoz! Ne legyen bűntudatod az elmaradt feladatok miatt, te biztosan igyekeztél mindent megtenni!

2. Másnap reggel: fogadkozás helyett inkább racionális mennyiségű teendőt – azaz amennyit még örömmel el tudsz végezni – adj magadnak!

3. Lépj ki a mókuskerékből! Ha olykor megengeded, hogy a benned lévő gyerek felülkerekedjen, felnőttként fogsz helytállni, amikor arra lesz szükség!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top