Aktuális

Tíz tipp a stressz ellen

A folyton változó világhoz, a mindennapi kihívásokhoz nekünk is folyamatosan igazodnunk kell, ehhez pedig plusz erõ szükségeltetik. De honnan vehetnénk azt a többletet, mellyel legyõzhetjük a mindennapi stresszhelyzeteket?





A stresszes állapot, és az ehhez társuló személyiség lappangva alakul ki. Először csak a környezete furcsállja, hogy valamiért nem pont ugyanolyan, mint lenni szokott, saját maga nem is veszi észre. Aztán egyre gyakoribbá válnak az alvászavarok, egyre rosszabb az alkalmazkodás az új kihívásokhoz, és végül felléphetnek az úgynevezett stresszbetegségek:

magas vérnyomás, szív- és érrendszeri problémák, gerincpanaszok, pszichés zavarok, túlérzékenység.







Dr. Tóth Emese stressztréner-orvos, az EOS Institute ügyvezetője szerint, amilyen sokszínűek a panaszok és a tünetek, éppoly sokszínű a helyes kezelés is, amely ezért egyénre szabottan épül fel. Pusztán diétázni már csak azért sem érdemes, hiszen a stressztől szenvedő ember így még inkább szűk keretek közé lenne zárva, nehezen viselné a további korlátozásokat. Gyógyszert is csak szükség esetén, átmenetileg helyes felírnia az orvosnak. Sokkal fontosabb, hogy a szervezet stressztűrőképességét növeljük, és több tartalékot, nagyobb potenciált képezzünk testünkben-lelkünkben. Íme, néhány tipp ahhoz, hogy jobban tudjunk alkalmazkodni a nagyobb megterheléshez:

1. tipp: A masszázs varázsa





A legjobb, ha valakinek – lehetőleg szakembernek – el tudjuk mondani, mi bánt, hiszen ilyenkor az emberi kapcsolatok mindig zavarossá válnak. Így a kapcsolatok helyreállítása a külvilággal máris elkezdődhet egy bensőséges viszonyban. A stressztréner-orvos szerint ezt könnyebb kialakítani, ha a megfelelő masszázzsal kezdjük a terápiát. Akár már egy néhány perces fej- vagy kézmasszázs is elegendő lehet a pillanatnyi jobbléthez, de hosszabb távon csak egy komoly stresszkezelés, az egy órás teljes testmasszázs és idegrendszeri regeneráció nyújt megoldást!

Az izmaink és ízületeink ellazulnak, a lelkünket is megmasszírozzák, fejünkből mintha kisöpörnék a nyomást… A speciális kezelés rendezi a keringést, pótolja a hiányzó energiát, és lendületbe hozza a szervezetet. A szexuális elégtelenség, az orgazmuskészség, a párkapcsolat stresszhatása szintén eredményesen javítható a megfelelően kialakított kezeléssel.

 2. tipp: Nevessünk sokat!

Próbáljunk meg minél több jókedvet becsempészni mindennapjainkba, s aminek csak lehet, a pozitív következményeit is észrevenni! Hozzunk össze egy jó kis traccspartit barátnőkkel/barátnőinkkel, s nevessünk, amennyi csak belefér! És most ne nevessen, kedves Olvasó: nyugodtan énekelhetünk is, táncolhatunk, ha kedvünk úgy tartja!


Hőtérképpel felismerhető






Maga a stressz nem látható, nem érzékelhető érzékszerveinkkel, míg hatásai, következményei mindenki számára nyilvánvalóak. Egy orvosi műszer, a hőkamera segítségével láthatóvá tehető a stressz, pontos diagnózist adható szervezetünk stresszes voltáról, vagyis mennyire uralkodik el rajtunk a stressz. Így kezelés előtt és után szemmel látható a különbség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top