Aktuális

13+1 felfrissítõ tipp

Ahogyan nyár végére elszárad és lehull a fák levele, ugyanúgy a bõrünkre, hajunkra sem csupán jótékonyan hatott a nyár. Lélekben ugyan kipihenten, felfrissülten kezdünk a munkához, éppen ezért érdemes a testünket is kényeztetni. Ahhoz, hogy a szeptembert sikeresen indítsuk, fogadjuk meg a következõ tippeket!

1. Fiatalító radírozás
 





A bőrradírozás az elsődleges fiatalító. Amikor a felső bőrréteget eltávolítjuk, az alsók üzenetet kapnak, hogy azonnal induljanak, és helyettesítsék a hiányzót. Vagyis a friss, fiatal, üde bőr gyorsan felszínre kerül, a szürkés, tompa fátyol eltűnik. Száraz-érzékeny bőr esetén használjunk kilencnaponta krémradírt! Normál bőrnél hetente egyszer szemcsésebbet. Zsíros, mitesszeres bőr esetén minden második napon radírozzunk!


Tilos: a szemkörnyék finom bőrének radírozása, a nyak és a dekoltázs bőrének durva szemcséjű peelingezése.






2. Kád helyett zuhany
 

A kádban való lubickolást cseréljük fel langyos vizes tusolásra, mert ez kevésbé szárítja a bőrt! Használjunk olyan tusfürdőket, szappanokat, amelyek nem habzanak, mert ezek magas glicerin- és olajtartalmúak, így a fürdés során visszazsírosítják a bőrt.


3. Nedvesen krémezzünk!

Fürdés után ne dörzsöljük törölközővel szárazra a bőrt, hanem finom, ütögető mozdulatokkal itassuk fel a nedvességet! Az enyhén nyirkos bőrre vigyük fel a testápolót, mert így gyorsabban felszívódik. A simító mozdulatokkal extra adag nedvességet juttathatunk a bőrbe.


4. Nyárvégi pattanások






Ha megfigyeltük: a nyár végén több a pattanásunk, mint korábban. Ez az izzadságnak “köszönhető”, meg azoknak a krémeknek, amelyeket a napvédelemhez használtunk. Nagyanyáink esküdtek a szétnyomkodott fokhagymagerezdre, amellyel bekenték a pattanás körüli területet is, ezzel egyben fertőtlenítették a bőrt. Gyulladáscsökkentő hatása van a karalábé levének – és nem is olyan “illatos” –, ha tengeri sóval keverjük el, és ezt visszük fel néhány percre a lilás dudorra, majd utána gondosan lemossuk.






5. Jaj, a hajam!

Különösen azok mérgelődnek, akik növesztenék a hajukat, de mindig meg kell kurtítani, a töredezett végek miatt. Nos, ha nem vágatjuk le, akkor tanácsos hajvégápoló folyadékot masszírozni a szálakba, mert az a tönkrement, felsodródott végeket összeragasztja, így megakadályozza a további károsodást, vagyis nyugodtan növeszthetjük tovább a hajunkat.


6. Viszkető fejbőr

A nyár megviseli a fejbőrt is, amely rendszerint viszket és hámlik (főként a választéknál védtelen). Ezt ne tévesszük össze a korpával, nem kell speciális sampont vásárolnunk! Elég, ha két kamillateafiltert leforrázunk, majd hajmosás után a főzetet a fejbőrbe masszírozzuk.






7. Körömerősítés

Repedezett körmeink fényesek, erősek, kézfejünk pedig puhább, bársonyosabb lesz, ha egy tojássárgáját kevés lenolajjal összekeverünk, és az egész kézfejünket bekenjük vele. A körmeinkbe és a körülötte lévő bőrbe pedig alaposan masszírozzuk bele!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top