Aktuális

13+1 felfrissítõ tipp – II. rész

8. A folt csak volt



A határozatlan alakú, éles körvonalú pigmentfoltok esetén kezdjük el a bőrfehérítő krémek használatát! Nagy sikerre számíthatunk azokkal a készítményekkel, amelyek hegyi vörös áfonya kivonatát tartalmazzák (a tégelyen arbutin hatóanyagként tüntetik fel). Ez a növény a természetes tisztaság jelképe, csak a barna foltokat világosítja – így teszi egységes színűvé az arcot.

9. Éjszakai simítás



Éjjel, amikor az anyagcsere és a véráramlás takaréklángon működik, a bőr megújulási folyamata teljes erőbedobással halad. Ha ilyenkor speciális éjszakai ápolókrémet használunk, akkor sokat segíthetünk bőrünknek az újjáépítő, fiatalító tevékenységben. Ugyanis ezek a készítmények nem tartalmaznak olyan összetevőket, amelyekkel fölöslegesen terhelnék a bőrt, mint például UV-filter, szmogszűrő, melyekre nappal viszont nagy szükségünk van.

10. A legolcsóbb ránctalanító



Aki legalább hét-nyolc órát alszik, sokat tesz a bőre fiatalságáért, szépségéért. Alvás közben víz rakódik le a szövetekben, és nedvességgel tölti fel a bőrt. Aki keveset alszik, vagy rendszeresen tizenegy után megy az ágyba, annak bőre szárazabb, vékonyabb, fénytelenebb, és a petyhüdtség is hamarabb jelentkezik.

11. Kegyes csalás



Az önbarnítók segítségével tovább megőrizhetjük barnaságunkat. De hogy a bőrünk ne legyen sárga, ne váljék foltossá, tartsuk be az önbarnítók használatának aranyszabályát:



•  Radírozzuk rendszeresen a bőrt!



•  Fürdés után várjunk fél órát, és csak utána kenjük fel az önbarnítót!



•  A könyökre, térdre, a nagyon száraz felületekre előtte vigyünk fel kevéske testápoló tejet!



• Akinek nehezen barnul a bőre, kétnaponta ismételje a használatát!



• Azokra a bőrfelületre, amelyek nehezebben barnulnak, vékonyabb rétegben kenjük a barnító krémet (kar belső területe)!



• Az arcra csak speciális önbarnítót tegyünk!



• Ügyeljünk arra, hogy a szemöldök szőrszálai közé ne kerüljön krém!



• Akinek erős pigmentfoltjai vannak, az a barnítás után ezekről a részekről nedves vattával vagy fültisztító pálcikával törölje a krémet, különben a foltok erősebben látszanak.



• Az önbarnító kenése után alaposan mossunk kezet, mert elszíneződik a tenyér, a köröm és a köröm körüli bőr.



• Az idei ősz kozmetikai újdonsága az önbarnító tabletta, melyek béta-karotinban, egyéb növényi hatóanyagban rendkívül gazdag, és belülről biztosítja a barnaságot.

12. Csipkedjük magunkat!



Aki sokat süttette magát a napon, az számíthat rá, hogy ősszel több lesz a cellulitja, mert a napsugarak roncsolják a feszességért felelős kollagénrostokat, amelyek a zsírsejtecskéknek kevésbé tudnak ellenállni. Kiváló eredményt érhetünk el, ha a naponta öt percig végezzük a csipkedős masszázst: mozgassuk át a popó és a comb bőrét úgy, mintha csipkednénk! A hüvelyk- és mutatóujjal emeljük, majd engedjük vissza!

13. Természetes frissítő



A joghurt a legtermészetesebb frissítő, szinte új életre kelti még az agyonnapoztatott bőrt is. Bőségesen kenjünk belőle az arcunkra, a dekoltázsunkra és a nyakunkra, majd fél óráig hagyjuk hatni! Ezután bő vízzel öblítsük le, és máris sminkelhetünk.

+1. Párafürdő



Nyár végén többször előfordul, hogy miután feltettük a sminket, húzódik a bőrünk. Ilyenkor a legjobb segítség a párafürdő: tegyünk forró vizet a vasaláshoz vagy virágok locsolásához használt spriccelőedénybe! Pumpáljunk belőle keveset a levegőbe, majd az arcunkat fölfelé tartva álljunk alá, és engedjük, hogy a vízpermet finoman a bőrünkre hulljon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top