Aktuális

Kilófaló gyakorlatok

Mielõtt beindulna a nyár, vadul fogyókúrába kezdünk, hogy a legjobb formánkat hozhassuk, mire a bikinink bemutatására kerül a sor. Utána viszont elégedetten elengedjük magunkat. S ugyan a vakáció alatt általában valamivel többet mozgunk, még több a csábító finomság, mely bûnbe visz.

Bizony, nem árt, ha ráállunk a mérlegre, és ellenőrizzük a súlyunkat, még az igazi ősz beállta előtt. Most még talán nagyobb kedvvel foghatunk a fogyókúrába, mint később, a kedvetlen esős évszakban. Ahhoz viszont, hogy a diétánk eredményes és látványos legyen, érdemes néhány kalóriafaló tornagyakorlatot is beiktatni.


Első fokozat

Az első tíz napban az a cél, hogy a zsírégetést dinamikusan felgyorsítsuk


Fussuk le a zsírréteget!

A fölösleges kilóktól legbiztosabban úgy szabadulhatunk meg, ha minden nap könnyedén futunk harminc percet. Ez még akár szórakoztató is lehet. Az optimális zsírégető pulzusszám percenként 130. És ha jó erőben érezzük magunkat, akkor néhány percenként hétmásodperces vágtákat is beiktathatunk. De nem hosszabbakat! Ezzel felgyorsíthatjuk a kalória-felhasználást, de elkerülhetjük, hogy oxigénhiány miatt megszűnjön a zsírégetés.






Hasizom-erősítés

1. Mindkét kezünkbe vegyünk egy-egy könnyű súlyzót (1kg). Feküdjük a hátunkra. Talpunkat a talajon tartjuk úgy, hogy a lábakkal szöget formálunk. Most a bal lábat felfelé nyújtjuk, a hasunkat ezzel egyidejűleg megfeszítjük, a fejet és a vállat könnyedén megemeljük, és a jobb karunkat a bal lábunkhoz húzzuk. Rövid ideig így maradunk. Visszaereszkedünk, és a gyakorlatot a másik oldalon is megismételjük.






2. Hanyatt fekszünk, lábunkat derékszögben megemeljük. Karok a test mellett, kezünkben súlyzót tartunk. Most a könyökünket a test mellett behajlítjuk, és a felsőtesttel lassan felemelkedünk. Hasunkat eközben megfeszítjük, medencénket erősen a talajhoz nyomjuk. Felsőtestünket újra leengedjük. A gyakorlatot tizenötször ismételjük.


Második fokozat


Célzott testformálás

Feladatunk: a zsírégetést magas szinten tartani és új izomkötegeket fejleszteni. Napi program: zsírégető fitnesz, plusz gimnasztika.
Zsírölők: úszás és kerékpározás

A kerékpározás és az úszás tökéletes módja a zsírégetésnek. Ideális kiegészítő hozzá a jogging. Aki 30 percig tapossa a pedált, mintegy 250 kalóriát használ el. Erőteljes úszással fél óra alatt 300 kalóriától lehet megszabadulni. És az utóbbihoz díjtalan testépítés is jár: a vízben ugyanis a víz nyomásával szemben kénytelen ellenállást kifejteni. Ezen kívül a testet körülvevő nedvesség remekül elbánik a cellulitokkal, masszírozza a kötőszöveteket. A zsírégetéshez az egyenletes tempójú mellúszás hatékonyabb, mint a hektikus csapkodás a vízben. Fontos: hogy a nyak és a váll görcseit elkerüljük, lehetőleg vízszintesen feküdjünk a vízen.

A kerékpározás javítja a vérkeringést, és erősíti az egész lábizomzatot. Ezen kívül kíméli az izületeket és a gerincoszlopot – de csak, ha helyes tartásban biciklizünk. Amikor a pedál alsó helyzetben van, a térdünk legyen még mindig kissé behajítva. A nyerget úgy állítsuk be, hogy néhány centiméterrel a kormánymagasság alatt legyen: ez tehermentesíti a nyakizomzatot. A helyes pulzusszám a kerékpározásnál percenként 15-el alacsonyabb, mint a futásnál. A gyakoribb taposás (90-110-es fordulatszám percenként) hatékonyabb, mint az, ha nagy sebességfokozattal kínozzuk magunkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top