Aktuális

Legõsibb kényeztetõnk: a méz

Kleopátra mézes fürdõben áztatta magát, Nofertiti mézes maszkkal kényeztette az arcát, Erzsébet királynénk pedig a hajára is kent belõle. A történelem legszebb koronás fõi ismerték a méhek nektárjának szépítõ erejét, melyet a modern kozmetika most újra felfedez.




A kozmetikai ipar high-tech laborjaiban a tudósok a közelmúltban bukkantak a legrégebbi szépítőszer titkára. A méz kívülről és belülről is védi a bőrt, aktiválja a vérkeringést, nedvességet tárol, hatással van a feszességért és rugalmasságért felelős elasztin- és kollagénrostok képződésére. Erőteljes antibakteriális hatású, csökkenti a gyulladást és annak továbbterjedését – ami mind-mind fontos a sugárzó szépséghez és fiatalos külsőhöz.






Mézben is fürödhetünk


A mézes krémek, maszkok és ápolók ideálisak a száraz, érzékeny bőrre, mert a mézben található cukor optimális mennyiségű nedvességet képez és raktároz a bőr felső hámrétegében. Pattanások ellen is remekül alkalmazhatók a mézes kozmetikumok, aminek magyarázatát az inhibin enzim adja. A méhek által termelt enzim természetes módon tartósítja a mézet, és ugyanilyen természetesen, pillanatok alatt szárítja le a pattanásokat.





Aki szeretne fürdeni az édes élvezetben, az válasszon komplett mézes ápolósorozatokat! Nemcsak krémek, fürdők, testápolók, hanem dezodorok és ajakbalzsamok is kaphatók. Ezek a készítmények propoliszt és viaszt is tartalmaznak, amelyek garantálják, hogy még az allergiára hajlamos bőrön sem alakulnak ki piros, viszkető foltok.
A mézes kéz- és lábkrémeket gyakran gazdagítják virágporral, amely B5-vitamin tartalmáról híres: erősíti a körmöket, és nedvességgel látja el az érzékeny, gyorsan száradó bőrt.

A készen vásárolható mézes maszkok hatékonyságát fokozhatjuk a következő trükkel: megtisztított bőrre visszük fel a lágy krémet, majd a tetejére uborkaszeleteket teszünk. Húsz percig pihenjünk ezzel a maszkkal, majd távolítsuk el az uborkát, a maradék krémet pedig gyengéd mozdulatokkal masszírozzuk a bőrbe!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top