Aktuális

Testformálás billegõ deszkán – II. rész

5 jó tanács

• Szabadtéri edzésre is alkalmas, recésebb talpú edzőcipőben tornázzunk

• A deszka közepére lépjünk fel, zárjuk a lábakat, és amikor kényelmes a helyzetünk, akkor lépjünk a szélére

• A talajra való lelépéskor az egyik láb középen, a másik egy lábnyi távolságra helyezkedjen el.

• Mindig enyhén behajlított lábbal álljunk a deszkán, mert egyenesen nehezebb egyensúlyozni.

• Ne akarjuk a deszkát vízszintes helyzetbe tartani, hagyjuk, hogy a testünk kövesse a mozgását
.






 
Gyakorlatok


1.

A testsúlyt helyezzük az egyik lábra, a másikat emeljük combmagasságig, a tenyerünket érintsük a fej felett, és egyensúlyozzunk – erővel tölt fel.















2.

Olyan izmokat dolgoztathatunk a gyakorlat során, amelyet sem szteplépcsővel, sem futással, sem ugrókötelezéssel nem tudunk. Jobb láb, bal kéz megnyúlik, majd a térd és a könyék összeér. Feszesíti a hátat, a popót és a hasat.











3.


Karok nyújtva a fej mellett, egyik lábon állunk, a másik hátra nyúlik. Majd a karokat behajlítjuk, a térdet a mellkas felé húzzuk. Edzi a hát-, a kar-, a fenék- és a combizmokat.
















4.


Azonos magasságban a láb és a hát, a karok hajlítva, majd a láb visszazár a másik mellé, a kar kinyúlik. Dolgoznak az oldalirányú izmok is.









5.

Billenés egy irányban a deszkán, ellenkező lábbal talajra lépés, majd visszalépés a deszkára. Erőteljesen mozog a láb-, és a hátizom.

 





6.

Tviszteljünk: ellenkező irányba fordul a kar és a csípő. Karcsúsítja a csípőt, a derekat, megmozgatja a kart, a törzsizmokat, feszesíti a popót.












7.

Klasszikus hasizomgyakorlat, billegve! A törzset és a térdünket közelítsük egymáshoz.









8.

A magasba nyúló lábakat váltogassuk, ez erősíti az alsó hasizmokat, és a hátsót.










9.


Széles kéztámasz a deszkán, térdünk a padlón, keresztben, és a testünket váltakozva emeljük fel, majd engedjük vissza. Közben a deszkát lazán forgassuk. Erősödik a váll, a mell és a karok.
 





10.

Haladók gumiszalaggal kombinálhatják az edzést. Húzzuk a kart hátra és fel, ezzel formálhatjuk az alkar, a tricepsz, a váll és a hát izmait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top