Aktuális

Gyengéd tippek kemény férfiaknak

A régi közmondás napjainkra sokat veszített igazából, miszerint elegendõ, ha a férfi egy fokkal szebb az ördögnél. Ugyanis az ápolt, jó külsejû férfiak sikeresebbek és sokkal többet engedhetnek meg maguknak, mint a slamposak...




Amerikai kutatók egy tanulmányban azt állítják, hogy az ápolt, jó külsejű férfiakkal a nők háromszor türelmesebbek, mint gondozatlan társaikkal. Kétszáz egyetemista lányt teszteltek, és vették fel viselkedésüket videóra különböző helyzetekben. Kiderült, hogy a gondozatlan külsejű férfiakkal kevésbé voltak toleránsak, és mondták ki róluk, hogy tolakodóak, agresszívek, mint a finom illatú, puha bőrű, tiszta hajú társaikkal.

A statisztikai adatok azt is bizonyítják, hogy az ápolt urak nemcsak a hölgyeknél érnek el nagyobb sikereket, hanem az élet minden területén. Ennek megfelelően a férfiak kozmetikája már nem a borotválkozással kezdődik és végződik, hanem egyre szélesebb az ápolótermékek skálája, melyekkel csúcsformába hozhatják magukat.


Élénkítő tusolás

Míg a hölgyek hosszú perceken, vagy akár órákon keresztül “elszöszölnek” a kozmetikumokkal, addig az urak szeretnek gyorsan végezni a fürdőszobában. A napi zuhanyozás adja meg a jó közérzet alapját, amelyhez hozzájárulnak azok a tusfürdők, melyek a vad erdők fáinak, valamint egzotikus fűszerek aromájával dúsítottak. Nagyon népszerűek azok a készítmények, amelyekkel egyszerre zuhanyozhatnak és moshatják meg a hajukat is.

Extra tipp: A férfiak bőre ugyan vastagabb, mint a nőké, de a meleg vizes fürdés jobban kilúgozza, és megbontja a természetes, savas védőrétegét. Ezért ajánlott inkább a langyos zuhany, vagy harmincöt foknál melegebb víz esetén a három percig tartó “pancsikolás”.


Tápláló testpermet

A “teremtés koronái” elhanyagolhatónak tartják a testük krémezését, amiben a szőrszálak a ludasak. Ugyanis a szőrszálakon keresztül nehezebben szívódnak fel az ápolóanyagok, és gyakran marad utánuk ragacsos bőrérzés. A problémát megoldják a különböző testpermetek, amelyeket nem kell a bőrbe masszírozni, de még simítani sem. Nagy előnyük, hogy az új flakonok már fejjel lefelé tartva is működnek!

Extra tipp: A szárazra törölt bőrön pillanatok alatt, míg a törölközőnedvesen csak egy-két perc eltelte után szívódnak fel a testápolók.


Krémes érzés

Az urak bőre több kollagént tartalmaz, ezért kevésbé érzékeny és később öregszik. Ám hamarabb kialakulnak a pattanások, a szőrtüsző-gyulladások, és az egyéb tisztátalanságok. Ezért ajánlott két-háromhetente leradírozni a bőrt – még akkor is, ha a borotválkozás során az elhalt, felső bőrréteg penge alá kerül –, mert fokozza a vérellátását, megújítja a felső réteget.

Extra tipp: A pattanásokat, a begyulladt szőrtüszőt nem érdemes nyomkodni, kapargatni, mert „molyrágta” kis lyukak keletkezhetnek a nyomában. A teafa-olajos ecsetelés szuper gyorsan megszünteti a gyulladást, és annak továbbterjedését.

Gyengéd tippek kemény férfiaknak – II. rész

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top