Aktuális

Nõnapi reggelik

Reggeli az ágyban! Nem is rossz ötlet, igaz? Uraim, próbálják meg ne túl hangosra állítani a vekkert vagy a telefon ébresztõjét, sunnyogjanak ki a konyhába, és lepjék meg szívük hölgyét egy kiadós reggelivel, (legalább) ma!




A Nagy Reggeli Terv megvalósításához persze, előre be kell vásárolniuk, a hozzávalókat pedig cselesen elrejteni, nehogy a ház úrnője kiszúrja a meglepetést. Természetesen hajnalban is leugorhatnak vásárolni, de nem szeretnék további tippeket adni arra, mire fogják az egész elhalasztását, úgyhogy maradjunk az esti közértezésnél! Ha túl szemfüles az asszonyka, és azonnal kiszúrja a zacskókat, akkor annyit elárulhatnak neki, hogy ebben a csomagban a nőnapi ajándéka rejtőzik, legyen szíves nem turkálni benne. Azon meg agyaljon csak egész este, miért kell az ajándékot a hűtőben tárolni, he-he.
Szóval, az első fogást elsősorban kezdőknek ajánljuk, ezt a legkönnyebb összedobni, ellenben igen látványos. Vegyenek minél többfajta olívabogyót, sajtokat, különleges péksüteményeket (például: olívás vagy aszalt paradicsomos kenyér), némi felvágottat, és Tamás ajánlata szerint füstölt pisztrángot – ehhez készítsenek pirítóst! Ruházzanak be egy finomabb vajra, paradicsomra, paprikára, főzzenek egy kanna teát vagy kávét, és már csak el kell rendezni mindezt egy tálcán, majd ágyhoz szállítani. Elég gusztusos, ha fogpiszkálóra kis falatkákat szúrnak fel: mondjuk, két olívabogyó, egy kocka sajt és némi sonka. Hagyjanak időt a falatozásra, és ne feledkezzenek meg arról sem, ha barátnőjük édesítővel vagy mézzel issza a teát – az ilyen apró figyelmességek éppolyan fontosak, mint egy szál virág.
Ha szívük hölgye inkább az édességet szereti, akkor készíthetnek neki áfonyalekvárt vagy karamellásepres vaníliakrémet – és igen, ez már a haladóknak ajánlott. Bár Tamás szerint irtó egyszerű lekvárt főzni: csak fagyasztott áfonya kell hozzá és egy kis türelem, különlegességképp pedig reszeljünk bele pici marcipánt – ez egyéni mandulaízt ad neki. Amennyiben ráadásképp a lekvárt személyre szóló üvegben tálalják, garantált lesz az elájulás. A lekvárhoz kínáljanak frissen kisütött, mélyhűtött bagettet, ezeket készen lehet kapni, és pár perc alatt ropogóssá válnak a sütőben.
A harmadik fogás tulajdonképpen egy puding (főzős porból), csak feldobjuk ezzel-azzal, úgyhogy attól sem kell frászt kapni, de az biztos, hogy előző este elő kell készíteni.
Aki igazán bátor, vállalja be mindhárom finomságot. És várjuk visszajelzéseiket, mert szerintünk a hatás nem marad el…





Karamellás-epres vaníliakrém

Hozzávalók: 10 dkg eper, 10 dkg cukor, 1 cs. vaníliás pudingpor, 6 dl tej.
5 dkg cukrot 1,5 dl vízzel lassan karamellizálunk, és beleöntjük egy őzgerincformába. Az epret megmossuk, vastagabb szeletekre vágjuk, és a karamellen elosztjuk. A pudingporból, a tejből és a maradék cukorból pudingot főzünk, és ráöntjük az eperre. Érdemes előző este elkészíteni, így másnap könnyen ki lehet borítani, és szeletelni. Egyszerűen elkészíthető izgalmas desszertet kapunk.

Fortély
Ügyeljünk arra, hogy nagyon vékonyan oszlassuk el a karamellt a formában, hogy könnyen ki tudjuk majd borítani belőle.

A teljes cikket, két másik kényeztető reggeli receptjével a március 7-én megjelenő Nők Lapjában olvashatjátok!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top