Aktuális

Önbarnítás 1×1

Lead: Nem tagadhatjuk: a lenge ruhák, a vonzó minik és a divatos sortok szebben mutatnak egészségesen barna bõrszín mellett. Az is fontos, hogy bõrünk megfelelõen hidratált legyen, és egészségesen ragyogjon. Semmi értelme a cél érdekében káros sugaraknak kitenni a bõrünket a szabadban vagy a szoláriumban, inkább használjunk önbarnítót!

Mit nyerhetünk az önbarnítók használatával?
• a bőr nem ráncosodik és öregszik úgy, mintha ugyanezt a bőrszínt napon vagy a szoláriumban fekve szereztük volna meg
• Nem kell várnunk a jó időre, egészségesen barna bőrszínünk lehet egész évben
• Az önbarnítós termékekben található egyéb összetevőknek köszönhetően a bőrünk kellően hidratált és ápolt lesz
• külön-külön termékek között válogathatunk aszerint, hogy a bőrünk alapszíne világosabb vagy sötétebb árnyalatú

Mi a különbség az önbarnító és az önbarnító testápoló között?
Az önbarnítók elsődleges célja a megfelelő bőrszín biztosítása a lehető legrövidebb idő alatt. A hatóanyagai a bőr felszínén található aminosavakkal reakcióba lépnek, és aktiválják a barna festékanyagot előállító sejteket, így alakul ki a bőr barnás színe.
Az intenzív hatásuknak köszönhetően a felvitelük során elkövetett hibákat nehezebb korrigálni, ezért nagy odafigyelést igényel tőlünk a használatuk.
Az állandó időhiányban szenvedőknek találták ki a kevés önbarnítóval dúsított testápolókat. Igaz, hogy ezekkel csak néhány nap után érjük el a kívánt bőrszínt, de annak is kisebb az esélye, hogy a bőrünk foltossá váljon a helytelen használat következtében.
Ha az önbarnítót tartalmazó testápolókkal naponta egy alkalommal bekenjük magunkat, akkor a természetes barnaság 3-5 nap múlva lesz látható. Az így elért bőrszínünk megőrzése érdekében célszerű rendszeresen használni ezeket a készítményeket.

Fontos az önbarnítók kiszerelése és az állaguk is!
A krém jól kenhető, és a sűrűbb állagának köszönhetően jól látszik a felvitele során, hogy hova jutott már belőle. Ezt a megoldást leginkább az arcra kifejlesztett önbarnítóknál alkalmazzák, ugyanis így a megfelelő tápanyagokat is könnyebben juttatják be a bőrbe.
A tejes, kicsit folyékonyabb állagú önbarnítókkal a teljes testre kifejlesztett termékeknél találkozhatunk. A legtöbbször fehér, vagy halványsárga színük a gyors beszívódás ellenére is megkönnyíti a felvitelüket.
Az önbarnító spray-vel hamar megbarátkozunk, mert a leggyorsabb megoldást jelenti, ha az egész testre szeretnénk színt varázsolni. Mindenképpen olvassuk el a használati utasításukat, mert nem mindegy, hogyan kell, vagy lehet tartanunk a flakont munka közben és az is lényeges, hogy milyen távolságból permetezünk.
A kendős változat használata nagyon egyszerű. Az egyesével csomagolt, önbarnítóval átitatott lapokkal csak áttöröljük a bőrt és kész. Az egységes felvitel érdekében érdemes gyakorolni és először egy ruha által rejtett területen kipróbálni.

Ha önbarnítót használunk:
Rendszeresen használjunk testradírt, csak így tudjuk eltüntetni az elhalt hámsejteket, hogy az önbarnító egyenletesen szívódjon be

Zuhanyozás vagy fürdés után várjunk egy kicsit, hogy teljesen megszáradjunk, mert a vizes bőrön nem egyenletesen szívódik fel a hatóanyag
Körkörös mozdulatokkal alaposan masszírozzuk be a bőrbe. Különösen a lábfej, a boka, a térd és a könyök területén figyeljünk oda, hogy jól dolgozzuk el.
Válasszunk a bőrünk alap színárnyalatához passzoló termékeket, így elkerülhetjük a természetellenes barnaságot
Mindig alaposan mossunk kezet a használatuk után, különösen figyeljünk az ujjak tövénél az ujjak közti területre.
Várjunk pár percet mielőtt felöltöznénk, mert ha nem szívódik be teljesen a krém, akkor a hófehér ruhákon – szerencsére kimosható – színes foltokat eredményezhet
Az önbarnító által kialakult barna bőrszín nem jelenti azt, hogy védettek vagyunk az UV sugarakkal szemben. Ha napra megyünk, úgy kell választanunk fényvédő faktort, mintha a bőrünk színe fehér lenne.
Ugyan létezik önbarnítós napozókrém is, de a sima önbarnítók általában nem tartalmaznak UV-szűrőt
Az arcunkon különös gondossággal bánjunk az önbarnítóval. Csak olyan terméket használjunk, amit kifejezetten erre a területre fejlesztettek ki. Ugyanúgy dolgozzuk el, mint az alapozót, ne legyen éles határvonal a füleknél és az áll vonalánál. A nyakunkra is tegyünk a krémből, különben maszkszerű lehet az eltérő bőrszín miatt az eredmény.

Ha mégis foltos lett a végeredmény:
Nem egyforma mennyiséget vittél fel az egyes testrészekre
Nem dolgoztad be a bőrbe elég alaposan a krémet
Nem használtál testradírt
Néhol vizes volt a bőröd

Termékek:
Garnier Nyári tündöklés testápoló tej kamilla kivonattal, 12 órán át tartó hidratálást biztosítva.
A Dove Summer Glow Soft csillámló testápoló
Nivea arc
Vichy spray
Estee Lauder kendő

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top