Aktuális

Rózsaszínben látjuk a kütyüket

Pink elektronikai cikkekkel Dunát lehetne rekeszteni. Az ízlésestől a cukin át az elborultig minden akad a kínálatban.
 Más szín érdekel? Nézd meg zöld, bordó, sárga vagy arany összeállításunkat!

Erősen gyanítható, hogy a „Hogyan tegyük termékünket vonzóvá a nők szemében” témájú marketingértekezleteken az első pont többnyire a színválasztás. A szakemberek ezt gyorsan ki is pipálják, „legyen rózsaszín!” felkiáltással, nem kis örömet és egyben hatalmas töprengést okozva ezzel a pink szerelmeseiből álló hatalmas tömegeknek. Hiszen innentől kezdve ezek a lányok (és fiúk?) elvesznek a bőség zavarában, azt sem tudván, melyiket válasszák.

Ha például fényképezni akarnak, máris tipródhatnak, melyiket szeressék. Például a Canon IXUS 1000 HS-t, ami egyébként könnyen kezelhető, és egyszerű vele elmosódásmentes képet készíteni? Vagy a kristályokkal kirakott Sonyt, ami igencsak meg tudja osztani a népet? Utóbbit egyénként csak Japánban lehet megvásárolni, ez tehát leszűkítené a kérdést… Ha nem lenne például a Sonynak olyan élénk pink gépe, ami itthon is kapható.

 
Rózsaszínbe (el)borult kütyük
 
Márpedig van, szintén a kecsesen vékony és könnyen kezelhető kategóriában, a Cyber-shot DSC-W320 személyében. Ha pedig videózásban is egy fokkal komolyabban gondolkodnak, máris elcsábíthatja őket a kifordítható LCD kijelzős Toshiba Camileo S20, amivel egy gombnyomással feltölthetik a YouTube-ra a frissen készített filmeket.

Ha pedig mobilt kell választaniuk a pinkrajongóknak, akkor is ott a töprengés: melyik legyen? Zenemobil, mint a Sony Ericsson Zylo? Vagy inkább egy pinkes hátú, csajos pici okostelefon, mint a Sony Ericsson X10 mini? Esetleg egy elöl-hátul rózsaszín okosmobil, mint az LG Optimus GT540?

 
Rózsaszínbe (el)borult kütyük
 
Ha az érintőképernyő nem elég, akkor szóba jöhet még náluk a Nokia X3 Touch and Type, amit billentyűzettel és érintőképernyővel is lehet vezérelni. Ha pedig inkább a teljes, QWERTY billentyűzetet kedvelnék, akkor a Nokia C3-mal villoghatnak.
 
Ha csini pink notebookot keresünk, azonnal ott van például a 10,1 hüvelykes HP Mini 210 rózsaszín kiadása. Belső tulajdonságaiban ez sokban hasonlít a HP Mini Vivienne Tam Edition netbookra, amit korábban már mi is kipróbáltunk. Ha pedig már felelevenítettük azt az irományt, ne feledkezzünk el a másik tesztalanyról sem, amit szintén körbejártunk ugyanabban a tesztben!
 
Rózsaszínbe (el)borult kütyük
 
Az Asus Eee PC 1008 Seashell Karim Rashid Collection egyik darabja ugyanis metálos pink színben pompázik a hullámokra emlékeztető felületen. Aki a képünkön látható harmadik, krokodilbőrös apróságra kattant rá, annak rossz hírekkel kell szolgálnunk. A Sony VAIO P Signature Collection Pink Crocodile ugyanis egyelőre a hírek szerint hivatalosan csak Amerikában és Japánban kapható, kicsit messzire kellene tehát érte menni.

Ha pedig már van egy pink notebookunk, nem hordhatjuk valamilyen snassz táskában. Inkább bepakolhatjuk mondjuk egy Golla notebooktáskába, a szerényebbeknél a halványabb, Jennifer névre hallgató modell jöhet szóba, a merészebbek pedig inkább a vadabb Delit fogják szeretni.

 
Rózsaszínbe (el)borult kütyük
 
Hello Kitty gyakran megjelenik a rózsaszín kütyükön és kiegészítőkön, ez tulajdonképpen alap, és notebooktáskából is fellelhetünk ilyen példányt, akár hazai webshopban is. Ha pedig egy iPadre keresünk valamilyen tokot, akkor akár a Prada kínálatából is választhatunk egy elegáns rózsaszín darabot.

Számos elektronikai cikket burkolnak rózsaszínbe a rák elleni küzdelem jegyében is. Ezek nagy részét nehéz itthonról beszerezni, de azért egy-kettőről még szót ejthetünk, természetesen a teljesség igénye nélkül. A Microsoft idén egy vezeték nélküli egérrel, a Wireless Mobile Mouse 4000-rel jelentkezett, az eladásokból származó bevétel egy részét jótékony célra fordítják. Ugyanoda kerül a Belkin pénzének egy része, amit a szolid rózsaszín szalaggal díszített „Grip for the Cure” iPod-tokokért kapnak.

 
Rózsaszínbe (el)borult kütyük
 
A Sony egy „Rózsaszín Szalag” csomagot állított össze, amibe a pink színű Pocket Reader e-könyv-olvasó mellé egy színben harmonizáló tok, és két, a témához kapcsolódó elektronikus könyv is került. A csöppet extrém külsejű, Swarovski-kristályokkal kirakott fülhallgató nem került sorozatgyártásba, csupán egyetlenegy darabot készített belőle az Atomic 9, külön erre a célra. Az elárverezésére fordított összeget ugyanis jótékony célra fordították.

Nem egy furcsaságra akadtunk a rózsaszín kütyük között, legalább néhányat muszáj megemlítenünk a lista végén. Akinek fázna a keze számítógépezés közben, az elgondolkodhat azon, szeretne-e beszerezni egy olyan fűthető kesztyűt, amit számítógépről lehet táplálni egy USB-csatlakozón keresztül. A kesztyű szabadon hagyja az ujjvégeket, hogy gondtalanul gépelhessen a fázós felhasználó. A felületes szemlélőnek úgy tűnhet, hogy a képen látható takaró is csupán a melegítést szolgálja, de valójában egyéb rejtett pluszfunkciókat is szolgál. A Sound Asleep Speaker Blanket bebújós takaró kapucnijába két apró hangszórót is belevarrtak, így bármilyen 3,5 milliméteres jack-csatlakozóval rendelkező hangforrást rá lehet dugni, és máris düböröghet a fülünkben az altató. Az Etsy online kézművesbolt egyik lelkes tagja pici rózsaszín matricákat gyárt, amik a Space Invaders számítógépes játék figuráira emlékeztetnek. Ezek célja a billentyűzet díszítése, a készítő szerint MacBookokra illik, de egy igazán kitartó rajongó biztosan másra is fel tudja ragasztgatni. 

 
Rózsaszínbe (el)borult kütyük
 
Rózsaszín mobilok között találhatunk akár olyan típust is, ami a Macskarisztokraták egyik szereplőjének fejére hasonlít. Előfordulhat, hogy a Disney nem is tud a rajzfilmfigurájuk ilyetén felhasználásáról, de persze nem akarunk rosszindulatúak lenni. A zongora távol esik a kütyü kategóriától, de egyszerűen nem hagyhattuk ki a felsorolásból, annyira sokkoló volt látni, hogy a Steinway & Sons és a CrystalRoc együttműködése nyomán látrejött olyan rózsaszín zongora, amit teljes egészében Swarovski-kristályokkal borítottak, ahol csak lehetett. (Létezik arany és fehér színű is egyébként.) Ha önmagában a tény nem lenne elég sokkoló, akkor az árcédula már biztosan az lesz: 495 ezer angol fontba, azaz cirka 162 millió forintba kerül egy darab. 
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top